Helyi közélet

2017.01.17. 08:22

Véletlenül nyomták meg a riasztót a pócspetri idősek - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

2017. január 16-án egy Nyíregyházi Általános Iskola tornatermének a tetején lévő, nagymennyiségű hó megcsúszott, ami veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsokság 2-es és létra szere avatkozott be kéziszerszámokkal és gépezetes tolólétrával. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Kisvárdán egy 10x6 m-es lakóház pincéjében, elfagyás következtében csőtörés történt kb. 1,5 m magasan állt a víz. Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsokság egysége avatkozott be 1 db Honda szivattyúval.

Pócspetri településen egy gondozó kért segítséget ajtónyitásban két idős személyhez, akiknél jelzett a segélyhívó riasztó. A Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egysége ajtónyitással a lakásba bejutott. A mentőszolgálat megállapította, hogy a két személy nem sérült, csak véletlenül nyomták meg a riasztót.

Napkor településen családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében a korom izzott. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Napkor ÖTE egységei az izzást megszüntették. Az épület fűtése más módon megoldható maradt, elhelyezésre nem volt szükség.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában