Önmagát robbantotta fel egy ukrán férfi

Önmagát robbantotta fel egy ukrán férfi
© Fotó: vesti-ukr.com
Zsitomir – A saját páncélozott fegyverszekrényét próbálta kinyitni sarokcsiszolóval egy zsitomiri lakos, amikor felrobbantak a széfben tárolt lőszerek.

Egyelőre nincs kihallgatható állapotban, ezért nem tudni, miért akarta egy flexszel kinyitni saját páncélszekrényét az a férfi, akit a felrobbant széf csaknem a halálba küldött. A robbanás következtében tűz is kitört a lakásban, így a 45 éves „mackós” súlyos égési sérüléseket szenvedett.

flex

A rendőrségi vizsgálatnak eddig annyit sikerült kiderítenie, hogy a károsult a hálószobájában álló páncélszekrényben tartotta a vadászfegyverét, és a hozzá való töltényeket. Valószínűleg elveszíthette a kulcsát, ezért esett egy termetes sarokcsiszolóval a széfnek, amelynek szikráitól felrobbantak a lőszerek, és a csőre töltött puska is.

A robbanás erejét jellemzi, hogy kitört a szobaablak, sőt az egész lakás lakhatatlanná vált. A saját magát felrobbantó férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Jelenleg pirotechnikai szakértők vizsgálják, hogy a szekrény gazdája nem tárolt-e egyéb, veszélyes robbanóanyagot is a töltények között – írja az ukrán Vesztyi hírportál.

– Palkó István –
hirdetés