Helyi közélet

2012.01.21. 10:48

Ez történt pénteken megyénkben

Nézze meg a pénteki nap legfontosabb eseményeit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nézze meg a pénteki nap legfontosabb eseményeit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nyíregyháza - A folyamatban lévő projektek nem állnak le, ezek jelentik a megye egészségügyi ellátásának jövőjét.

Nyíregyháza, Budapest - A felsőoktatási intézményi keretszámokat és a kapcsolódó költségtérítéseket pénteken tették közzé, a diákok ennek ismeretében február 15-ig dönthetnek arról, mely intézménybe és milyen képzési formára jelentkeznek.

Nyíregyháza - Pregitzer Fruzsina színművésznő vehette át a "Nyíregyháza Város Kultúrájáért" adományozott Katona Béla díjat a Kodály Zoltán Általános Iskolában pénteken, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Vásárosnamény - Nyolc települést érintve javulhat az ivóvíz minősége a Beregben. 

Kisvárda – Az „Európai csere iskola" nemzetközi program ez évi első találkozása január 16–17–én volt Kisvárdán, a Teichmann Vilmos Általános Iskolában.

Azt gondolom, sokan szívesen fizetnének a WC-használatáért Nyíregyházán, de sajnos nincs. Az épületek ablakai alatt lévő területet használják erre a célra, és így valóban semmibe sem kerül.

Budapest, 2012. január 20., péntek (MTI) - A végtörlesztésnél kedvezőbb kondíciójú, állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak - ismertette a kabinet döntését a kormányszóvivő.

Nyírmihálydi - Nyírmihálydi polgármesterének le kellett mondani tisztségéről (erről már többen írtak, legutóbb Dr. Bihari Károly), mert a bíróság felfüggesztett börtönre ítélte, s ezért újra kell választani polgármestert!

Az Etikai irányelvekhez csatlakozókként elismerjük és védjük a média szabadságát.

Az Etikai irányelvekhez csatlakozókként elismerjük és védjük a média szabadságát.

Nyíregyháza - Ha azt halljuk, telezöldes kereszteződés, szinte azonnal Nyíregyházán, a Sóstói út Ferenc körút kereszteződésére gondolunk.

Budapest, 2012. január 20., péntek (MTI) - Közzétették a felsőoktatási intézményi keretszámokat és a kapcsolódó költségtérítéseket pénteken, a diákok ennek ismeretében február 15-ig dönthetnek arról, mely intézménybe és milyen képzési formára adják be jelentkezésüket

Gávavencsellő, Kisvárda - A gávavencsellői Tiszaparti Horgász Egyesület január 29-én (vasárnap) 9 órakor tartja az elmúlt évet záró, a 2012. év feladatait meghatározó és egyben tisztújító közgyűlését. (Helye: Kőkori Pizzéria, Gávavencsellő, Hősök tere 5. szám.)

A "Most kell tenni a gyermekekért Alapítvány" ifjúsági programot szervez.

Nyíregyháza – Jelentősen csökkent a költségvetés főösszege a korábbi évekhez képest, ami többek között azt jelzi, hogy az önkormányzat nagyon komoly forráshiánnyal küzd – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jeszenszki András frakcióvezető-helyettes, aki szerint az idei büdzséből világosan látszik, hogy a teljesítmény-finanszírozás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem mérsékelte nagy mértékben a költségeket, hiszen a normatívák kiegészítési százaléka alig csökkent.

Virányos - A tűzoltók és a rendőrök indultak egy jelzés nyomán péntek dél körül a 38-as főútra Virányos közelébe, ahol egy VW haszonjármű borult tetőre.

Dombrád -  A dombrádi Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár is megünnepelte a Magyar Kultúra Napját 2012. január 19-én. 

Január 25-én lesz a Nyíregyházi Főiskola második nyílt napja

A Nyíregyháza Rendőrkapitányság keresi eltűnés miatt: Fk. Ádám Zsolt 16 éves, intézeti nevelt, nyíregyházi lakost, aki 2011. december 20-án távozott engedély nélkül a Nyíregyháza - Nyírszőlő, Pannónia utca 128. szám alatt található lakásotthonból és azóta életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen.

Ófehértó - A szolgálaton kívüli rendőrök, polgárőrök közösen indultak a kerékpár tolvajok után, és 6 km után elfogták őket.

Az elmúlt napokban két megyei körözési listán szereplő férfit fogtak el a szabolcsi rendőrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztályának munkatársai 2012. január 18-án, egy budapesti lakásban fogta el azt a 38 éves román állampolgárságú férfit, aki ellen a román hatóságok adtak ki európai elfogató parancsot, mely körözés a magyar SIS rendszerben 2010. november 12-től szerepel.

Nyíregyháza - Az Észak-alföldi régióban egyedüliként nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 

Január 16-án a Nyírbátori Rendőrkapitányság ”Vigyázz Magadra” címmel bűnmegelőzési kiállítás megnyitóját tartotta Dr. Kánya Zoltán r.alezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető és Dr. Simon Miklósa Társulási Tanács elnökének meghívására Nyírbátorban a Kulturális Központban

Zöld kártyát kaphatnak az otthonaink. S ha nem felelnek meg a feltételeknek, természetesen könnyen jöhet a „piroslap”. Nem új keletű a törvény, hisz a lakás eladásánál már 2009-től kötelező az energiatanúsítvány. Dankó Mihály jegyzete

Nyíregyháza - Egy olvasó jelezte, hogy a nyíregyházi kórházban nagyon megrázó esetet éltek át a kicsik az egyik osztályon. Valaki telefonnal rögzítette a képeket, és egy bulvárújság már meg is jelentette egy videó megosztón a szörnyű felvételt. Figyelem, fotók csak erős idegzetűeknek!

Tiszaszentmárton - Edina tiszaszentmártoni diáklány, aki most tanulmányai befejezésére koncentrál. Jövőjét a fővárosban képzeli el, mert szereti, ha sok ember veszi körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában