Önzetlen és adakozó szeretet a belvárosban

Farkasházi Réka
Farkasházi Réka
Nyíregyháza – A Szent Miklós-székesegyház hagyományos búcsúi ünnepe, kiegészülve Szent Miklós udvarával az idén december 8-án várja a város apraját-nagyját.

Az egész napos rendezvény két fő helyszíne a Szent Miklós-székesegyház és a Kossuth tér lesz. A templombúcsú ünnepi Szent Liturgiával kezdődik, melyet Szocska A. Ábel megyéspüspök celebrál. A közös Mikulás-várás ideje alatt a gyermekek számára interaktív hittanos feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal kedveskednek, az egész napos ünnepi műsor alkalom a találkozásokra, beszélgetésékre. A nap során jótékonykodhatunk is, hiszen a Szent Miklós-óvoda óvodapedagógusai által készített ajándéktárgyakért, valamint a nyíregyházi görögkatolikus egyházközségek felajánlásaiért cserébe a Nyíregyházi Egyházmegye Jótevő Alapítványát támogathatják az adakozó kedvű vendégek.

KM


Programok
December 8.

10 óra: Szent Liturgia a Szent Miklós-székesegyházban, Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök vezetésével és prédikációjával. A liturgia végén az idén alapított Szent Miklós-díjak átadása következik, majd körmenet, 12:30 A búcsú résztvevőinek megvendégelése a Kossuth téren,

13 óra: A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium növendékeinek előadása, 13.30 A nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola diákjainak zenés-táncos műsora, 13.45: köszöntők, 14 óra: Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje, 14.30 Megérkezik Szent Miklós követe, és ajándékot oszt a gyermekeknek, 15 óra: A nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulóinak előadása.
hirdetés