Felcsaptak a lángok az ópályi házban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. augusztus 3-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház nappalijában péntek délelőtt Ópályiban, a Széchenyi utcában. Egy középkorú férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, akit a szomszédok menekítettek ki az épületből. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett. Az épület lakható maradt, a tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Száz négyzetméteren a száraz aljnövényzet kapott lángra péntek délután Nyírkátán, a Meggyesi és a Kölcsey utcák kereszteződésében. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseménynél kellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak is beavatkozniuk a szabolcsi megyeszékhelyen, a Simai úton, valamint a nagykállói önkéntes tűzoltóknak a városuk, Újfehértóra vezető út melletti területen. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Autóbusznak ütközött egy személygépkocsi péntek délelőtt Balkányban, a Szakolyi úton. A szakolyi önkormányzati és a balkányi önkéntes tűzoltók a járműveket áramtalanították. Az autóbuszon húsz utas tartózkodott, akik nem sérültek meg, a gépkocsi vezetője könnyebben sérült.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi péntek délután a 49-es számú főúton, Mátészalka és Kocsord között. A balesetben egy ember sérült meg. A műszaki mentéshez a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet a vízzel telítődött árokból kivontatták és áramtalanították.

Nagy mennyiségű esővíz eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét péntek délelőtt Nyíregyházán, a Rákóczi utcában, ahol egy telephely pincéjében gyűlt össze az előző napi csapadék. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Ópályi.
SZON.HU


hirdetés