Szabadnapos tűzoltó segített elsőként – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabadnapos tűzoltó segített elsőként – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. május 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat reggel a Kállói úton, ahol az ütközés következtében az egyik jármű egy villanyoszlopnak csapódott. Elsőként egy szabadnapos tűzoltó, Pethő Gábor tű. százados észlelte a balesetet, azonnal a bajba jutottak segítségére sietett, a járműveket áramtalanította. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Lakóház kertjének a végén az aljnövényzet kapott lángra szombat délelőtt Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Csatornaparton gyulladt meg a száraz aljnövényzet a 36-os számú főút mentén a délutáni órákban Tiszavasvári közelében. A város önkormányzati tűzoltói akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseményeknél még Dögén, az Akácfa és Ópályiban, a Táncsics utcákban, valamint Újfehértón, Nyírbátorban, Terem külterületén és Tiszakanyáron is be kellett a tűzoltóknak avatkozniuk, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Ópályi.
SZON.HU


hirdetés