Nyíregyháza hírei

2014.12.30. 14:39

Visszatekintő - Szülésznők: mindennap a csoda részesei

Nyíregyháza - Július 1-jétől a szülésznők dokumentáltan végezhetnek terhesgondozást hazánkban.

Nyíregyháza - Július 1-jétől a szülésznők dokumentáltan végezhetnek terhesgondozást hazánkban.

– Örvendetes, hogy a szülésznőknek bővül a kompetenciájuk, önállóbban dolgozhatnak, s egyre magasabb a képzettségük, hiszen már csak főiskolai szinten létezik szülésznői képzés Magyarországon – fogalmazott lapunk kérdésére Csetneki Julianna, a Magyar Ápolási Egyesület (MÁE) szülésznői szekciójának elnöke a XXII. Országos Szülésznői Konferencián, amelyre az ország minden pontjáról több mint 300-an érkeztek áprilisban.

Elhivatottság, elkötelezettség

Az új várandós-gondozási rendelettel kapcsolatban a szekció elnöke megjegyezte: ez nemcsak azt teszi lehetővé a szülésznőknek, hogy dolgozzanak, hanem dokumentálva, jogosítvánnyal végezhetik a hivatásukat.

– A várandós édesanyák, akik azt igénylik, már az orvoson kívül szülésznőt is választhatnak, sőt kérhetik azt is, hogy a terhesség időszakában is a szülésznő gondozza őket – hangsúlyozta Csetneki Julianna és megerősítette: szülésznő kizárólag szülész-nőgyógyász szakorvos által megállapított alacsony rizikójú várandósság esetén végezheti a terhes nők gondozását.

– Derűs emberek vagyunk! Olyan csodában van részünk, ami semmiképp sem adhat okot a pesszimizmusra, és nem vihet el bennünket a szomorúság irányába, hiszen amit mi átélünk – az örömben osztozni a családokkal –, olyan élmény, ami csak nekünk jut.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!