Hajdú-Bihar

2013.02.12. 07:25

Minden gyerek kóstolót vitt haza

Sáránd – Már hagyománnyá vált a Sárándi Általános Iskolában, hogy farsang idején disznótort rendeznek az udvaron. Így idén február 9-én is, az iskola apraja, nagyja, szülők és tanárok már kora reggel gyülekeztek megfogni a Nyilas János sárándi lakos által hízlalt disznó farkát.

Sáránd – Már hagyománnyá vált a Sárándi Általános Iskolában, hogy farsang idején disznótort rendeznek az udvaron. Így idén február 9-én is, az iskola apraja, nagyja, szülők és tanárok már kora reggel gyülekeztek megfogni a Nyilas János sárándi lakos által hízlalt disznó farkát. Porkoláb Istvánné tanárnő, mint főszervező arra törekedett, hogy egy vidám nap keretében felelevenítsék a régi disznótor hangulatát. Éppen ezért a perzselés szalmával történt, mint annak idején. Ebben, és a további munkálatokban a felnőttek irányításával segédkeztek a gyerekek.

Akinek éppen nem volt tennivalója, az táncházban, vetélkedőkön és más vidám feladatokban vehetett részt. A tájjellegnek megfelelően elkészített disznótoros ételekből mindenki kóstolhatott, majd az emlékezetes nap végén a szokásokhoz híven minden gyerek kóstolóval tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!