Helyi közélet

2010.11.06. 20:06

Vendégjárás varázsolt Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Különleges estén vehetett részt a zsúfolásig telt Kodály Zoltán iskola dísztermében helyet foglaló közönség szombaton Nyíregyházán.</p>

A nyíregyházi Cantemus kórus lányai Szabó Dénes karnagy vezénylése mellett megmutatták miért nyerték el a spanyol Tolosában a nagydíjat. Elérzékenyülten idézte fel karnagy úr, egy ajándékba kapott baszk sapka történetét, majd a lányok mindannyian baszk sapkát öltve énekeltek tovább. A bemutatkozást követően a vendégek léptek a színpadra.

Mint a svéd erdőkben

Szálfa termetű svéd fiúk érkeztek, akik a Svanholms Singers tagjai Svédország legjelentősebb férfi kamarakórusa 20 tagú, mára a svéd kórusélet legfénylőbb csillagává nőtte ki magát. Repertoárjukban skandináv és balti hagyományokat idéznek. A fiúk karnagya egy elbűvölő hölgy Sofia Söderberg Ebenhard. A teremben visszhangzó dallamok mintha a svéd erdőkben csendülnének. A miénktől lényegesen tágabb hangfekvésű az oktáv távolságon is átnyúló akkordok, dinamikájában visszafogott dallamok fonták körbe a és varázsolták el a közönséget.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában