Orbán: a szabolcsi régió Magyarország igazi aranytartaléka

Orbán: a szabolcsi régió Magyarország igazi aranytartaléka
Nyíregyháza – A szabolcsi régió Magyarország igazi aranytartaléka, Nyíregyháza és a város térsége sokat tehet hozzá Magyarország fejlődéséhez – mondta Orbán Viktor csütörtökön, a szabolcsi megyeszékhelyen.

A miniszterelnök szerint nyolc év hibáit nem lehet négy hónap alatt kijavítani, de az irány és a tempó jó. “A minden nagyon jól van, mindennel meg vagyunk elégedve nem aktuális Magyarországon még néhány évig” – mondta a kormányfő.

A legnagyobb falatokat magamnak hagytam, Nyíregyházáról Kazincbarcikára és Miskolcra megyek – mondta Orbán Viktor a jelenleg szocialista vezetésű Nyíregyházán. A kormányfő csütörtökön délelőtt rövid sétát tett a belvárosban. A megyeházán a nyíregyházi polgármester-jelölttel, Kovács Ferenccel tárgyalt, és a megye vezetőivel, országgyűlési képviselőkkel, nyíregyházi képviselő-jelöltekkel végigsétált a Hősök terén, a Kossuth téren a városháza előtt, majd a Fidesz-KDNP kampányirodája előtt, egy padra fölállva szólt az őt váró csaknem száz ember előtt.

Értékelő szavazás

A miniszterelnök úgy fogalmazott: az önkormányzati választás értékelő szavazás lesz, helyi ügyekről döntenek, de a kormány munkájáról is véleményt mondnak.

“Nekünk nem mindegy, milyen véleményt fognak mondani a kormányról, mert ha megerősítenek bennünket, akkor még gyorsabban haladnunk, ha nem kapunk elegendő bizalmat, akkor le fogunk lassulni. Ha sok szavazat lesz, nagy győzelem, akkor gyors változás lesz” – ígérte a miniszterelnök, aki szerint a parlament belevágott olyan ügyekbe, amelyekhez korábban senki sem mert. Példaként hozta, hogy megadóztatták a bankokat, az “aberrált, abszurd méretű” végkielégítéseket megszüntették.

Nem aktuális

“A legnagyobb szerénységgel annyit mondhatunk, hogy az irány, amely felé haladunk és a tempó is elfogadható. De az is igaz, hogy még nagyon messze vagyunk attól a helytől, ahová el szeretnénk jutni. Tehát a minden nagyon jól van, mindennel meg vagyunk elégedve nem aktuális Magyarországon még néhány évig” – mondta Orbán Viktor, aki hozzátette: sok a szegény ember, nagy a rezsi, alacsony a nyugdíj, gond van a gyermekek felnevelésével.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: ha nyolc évig visznek valakit az erdőbe, ahová Magyarországot vitték, s ahol jól eltévedt, onnan nem lehet négy hónap alatt kitalálni. A miniszterelnök bízik abban, hogy mint fogalmazott, 20 év után először Budapesten polgári-keresztény, jobboldali többség és polgármester lesz. Nyíregyházán úgy köszönt el: “Ha Önök itt nem nyernek, nem tudom, hogy magyarázzák ki magukat.”

A miniszterelnök csütörtökön Kazincbarcikára és Miskolcra látogat még el.

– Független Hírüygnökség –
hirdetés