Orbán kivégzésére buzdít a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport

Akt.:
A csoport borítóképe a facebookon
A csoport borítóképe a facebookon
Budapest, Nyíregyháza – Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport – írta az Átlátszó blog hétfőn. A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter DK-s politikus, európai parlamenti képviselő.

A DK Közleménye:

Az Átlátszó blogfelületén jelent meg egy írás „DK-s gyűlöletcsoport buzdít Orbán kivégzésére a Facebookon” címmel. A blogbejegyzés tartalma számos félreértésen és téves információn alapul.

Egyrészt a fent nevezett Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai sorából, így az semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának. Másrészt a csoport adminisztrátora – a pártból történő kizárása óta – a Facebook-csoport nevében rosszhiszeműen, nem csak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét. Harmadrészt a csoportban azért található meg Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül – tehát valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát.

A Demokratikus Koalíció azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre a fent nevezett cikket. Világosan látszik, hogy a bejegyzés állításaival ellentétben az ominózus Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak.

– DK Sajtóiroda –


Korábban írtuk: A Facebook-csoport leírásában csupa nagy betűvel az olvasható, hogy “A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet.”

A borítókép pedig egy akasztófa, valamint az alábbi feliratok: “Remélem a történelem itt is megismétli önmagát! A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete: Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP kormány” – idézte a Facebook-oldalt az Átlátszó blokk cikke, és a szerző hozzátette: “s illusztráció ugyebár a bitófa”.

– MTI –
hirdetés