Orbán Viktor az Észak-Magyarországnál

Orbán Viktor és Kiss László
Orbán Viktor és Kiss László
Miskolc – Látom meglesz az ebéd! – mondta Orbán Viktor az Észak-Magyarország székháza előtt annak miskolci honpolgárnak, aki jól megtömött szatyorral a kezében odaköszönt a mikrobuszból délelőtt tízkor kiszálló Fidesz elnöknek.  

Orbán Viktor az Észak-Magyarország szerkesztőségének vendége volt szombaton. Az ÉM-nél hagyomány, hogy minden rangos vendéget, aki ellátogat a városba meginvitálja egy szerkesztőségi beszélgetésre a lap vezető munkatársaival. Vendégünk volt már a rendszerveltás óta több miniszterelnök, számtalan miniszter és pártelnök, nagykövet, debreceni laptársunknál a volt köztársasági elnök, Mádl Ferenc is.

Visszatérve Orbán Viktorhoz: az elnök a szokott lendületével vágott neki a székházunk lépcsősorainak, megjegyezve hogy szépen kitatarozódott a szerkesztőség, mert legutóbb amikor itt járt (úgy két éve) még messze nem voltak ilyenek a munkafeltételek. Megkérdezte felfelé haladva, hogy ilyenkor nem készül újság?
Elmondtuk, hogy de készül – déltől a Vasárnapi Észak. Azt már a könyvtárszobában leülve jegyezte meg, hogy meglepi milyen sikeres ez a vasárnapi lap, amelyet az Inform Média kooperációban készít a többi megyei lapkiadóval.

Az interjút és a beszélgetést követően Miskolc elhíresedett jelképét, egy zöld békafigurát adtunk át Orbán ViktornakSzeretem Miskolcot” mozgalom feliratával. A pártelnökkel megvitattuk, hogy Miskolc vállalja a békát, mindenestül, bár igaz a mondásban a békára sűrűn utalunk, ha egy rossz helyzetet akarunk jellemezni,de a béka ugrani is képes, és ebben abszolút rekorder.
A pártelnök érdeklődött a miskolci kocsonya-legenda és a fesztivál iránt, megjegyezve hogy nagy kocsonyakedvelő. Kérdezte szerintünk mit kell inni a kocsonyához? Kocsonya sokféle van, több mint hinnénk – mondtuk -, de küldünk számára egy részletes gasztronómiai utmutatót e tárgykörben.

Most ezen a szombaton sem kocsonya, sem más nem került a könyvtárszoba asztalára: mindössze szénsavmentes ásványvíz, Orbán Viktor kérésének megfelelően.
hirdetés