Nyíregyháza hírei

2013.04.19. 17:04

Lions Nap Nyíregyházán és az országban

Nyíregyháza - Pénteken a belváros benépesült, ahol az Első Nyíregyházi Lions Club napja az egészségmegőrzésről és a segítő szándékról szólt.

Nyíregyháza - Pénteken a belváros benépesült, ahol az Első Nyíregyházi Lions Club napja az egészségmegőrzésről és a segítő szándékról szólt.

A Katasztrófavédelem sátraiban ingyenes egészségfelmérés keretében vérnyomást, vércukor szintet, has körfogatot, koleszterin szintet mértek, életmód tanácsokat adtak, vizsgálták a talpat, arcüreget, szemet, és ki lehetett próbálni a speedfitnesst is. A köszöntő szavak után az önkormányzat képviseletében Rendes Sándor adta át a polgármester dr. Kovács Ferenc üdvözletét, kifejezve, hogy a város számára fontos ennek a civil szervezetnek az évek óta kifejtett karitatív munkája.

Utána a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató helyettese dr. Francz Mónika köszönte meg azokat az adományokat, amikkel a gyógyító munkához járultak hozzá a korábbi évek során az „oroszlánok”. A rendezvényt a mostani elnök, Girhinyné Sárközi Ágota nyitotta meg. (A Lions Club belső szabályai szerint mindig más az elnök, így egy idő után mindenki elnök lehet). Negyedszer tartottak Nyíregyházán Lions napot, de a mai napon az országban minden városban Lions napot rendeztek, ahol működik ilyen klub. A téren Mediball bemutatót tartottak. Őket a színpadon követte zenés táncos műsor. A megnyitó esemény szavait Szabó Ildikó jeltolmács fordította le azok számára, akik csak így értik meg a hallottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!