Orgazdaság miatt őrizetbe vett két férfit a nyomozó ügyészség Budapesten

Budapest – Orgazdaság miatt elfogott két embert, egy budapesti üzletembert és a bűntársát a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel. A 24.hu úgy tudja, hogy a meggyanúsított üzletember Tasnádi Péter.

A főügyész közleményében azt írta, egy ismeretlen február 1-jéről 2-ára virradóra egy III. kerületi parkolóból eltulajdonított egy jelentős értékű gépjárművet. A megalapozott gyanú szerint a két férfi tudomást szerzett az ellopott luxusautóról, ismeretlen módon megszerezte, majd felajánlották az autó gazdájának, hogy 3,5 millió forintért átadják neki. Végül abban állapodtak meg, hogy a férfi 500 ezer forintot fizet a gépkocsiért.

Február 19-én egy megbeszélt helyen át is adták az autót tulajdonosának, aki a helyszínen 250 ezer forintot fizetett nekik.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben csütörtökön a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elfogták az egyik gyanúsítottat. Ezután a Budapesti Nyomozó Ügyészség őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, őrizetbe vette, és indítványozza előzetes letartóztatásukat.

– MTI –
hirdetés