Óriási sor gyűlt fel a csengersimai határátkelőnél az este

Óriási sor gyűlt fel a csengersimai határátkelőnél az este
© Fotó: Erdei Kinga
Csengersima – Olvasónk szerint legalább 8 kilométeres sor gyűlt fel a csengersimai határátkelőnél az este, a vége elmondása szerint egészen Szamocsbecsig nyúlt még 22:30-kor. Elmondása szerint nagy szerencséje volt, hogy időben érkezett, és az utolsó kereszteződésnél aminél lehetett, le tudott fordulni, így hazajutott.

A rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet a megnövekedett határforgalomra:

A megnövekedett utasforgalom következtében több órára duzzadt a várakozási idő a román viszonylatú közúti határátkelőhelyeken.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen a várakozási idő kilépő személyforgalomban elérte a négy órát 2018. december 22-én 23 óra 30 perckor. A vállaji átkelőhelyen két órát kell várakozniuk az utasoknak. A rendőrség a határátkelőhelyeket teljes kapacitással, folyamatosan üzemelteti.

Az ünnepeket közvetlenül megelőző hétvégén hosszabb ideig tartó várakozásra kell készülniük a személyautóval külföldre tartó utasoknak. Elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Ellenőrizzék még indulás előtt, hogy úti okmányaik megvannak és érvényesek, valamint gépkocsijuk műszaki állapotát. Vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, élelmiszert és meleg ruhaneműt.

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!
hirdetés