Őrizetbe vették az embercsempészeket és az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfit

Akt.:
Őrizetbe vették az embercsempészeket és az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfit
© Fotó: Rendőrség
Nyíregyháza – Embercsempészés és közokirat-hamisítás bűntette miatt folytatnak büntetőeljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként azt a három külföldi személyt, akik 2019. január 5-én a beregsurányi határátkelőhelyen akartak segítséget nyújtani egy svéd állampolgárnak az országból való illegális kijutásához.

Az eljárás adatai szerint a 41 éves svéd állampolgárságú férfi ellen a svéd hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit, mivel a határátkelőhelyen hamis okmányokkal próbálta igazolni magát, közokirat-hamisítás bűntette miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A rendőrök a 41 éves svéd állampolgárságú férfit, a 32 éves ukrán férfit, a 26 éves ukrán nőt és a 40 éves brit férfit őrizetbe vették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés