Nagyvilág

2010.08.15. 16:26

Titanic-emlékút: 100 év után, ugyanazon az útvonalon mint az elsüllyedt tengerjáró

<p>Emlékutat szervez egy brit cég a Titanic elsüllyedésének 100. évfordulójára. A hajóút 2 év múlva, április 8-án indul, ugyanaznap és ugyanonnan, ahonnan 1912-ben a Titanic is elindult, az angliai Southampton kikötőjéből.</p>

Az uticél New York, ahová a csaknem egy évszázada elsüllyedt tengerjáró gőzös is tartott. Az emlékút szervezői útközben különleges szertartást ígérnek 2012 augusztus 15-re, pontosan arra az órára, amikor a Titanic is elsüllyedt 100 évvel korábban. A Titanic-emlékutat a brit Miles Morgan Travel szervezi. A hajóúton részt vesz többek közt Philip Littlejohn, akinek nagyapja egy mentőcsónakon túlélte, amikor a Titanic jéghegynek ütközött az Atlanti-tenger északi részében.

A tragédiában a gőzös utasai és személyzete közül 1517-en fulladtak vízbe. A szerencsétlenség utolsó túlélője, Elizabeth Gladys "Millvina" Dean tavaly májusban, 97évesen halt meg. A nő csupán 9 hetes csecsemő volt, amikor a Titanic elsüllyedt.

- Függelen Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!