Őrizetben a nagykállói biciklitolvaj

Őrizetben a nagykállói biciklitolvaj
© Fotó: pecsma.hu
Nyíregyháza, Rakamaz, Timár, Nagykálló, Geszteréd, Bököny, Mátészalka, Nagyecsed, Kocsord, Vásárosnamény, Záhony – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. március 27-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének munkatársai 2016. március 27-én Rakamazon elfogtak egy 20 éves timári lakost. A férfit a Nyíregyházi Járásbíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözte. Az egyenruhások a férfit a rendőrőrsre előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 46 éves helyi lakos ellen. A férfi 2016. március 27-én egy nagykállói élelmiszerbolt elől eltulajdonított egy kerékpárt. A rendőrök a férfit a bolt biztonsági kamerájának felvételei alapján rövid időn belül azonosították, a rendőrőrsre előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykálló Rendőrőrsének járőrei 2016. március 27-én Geszteréden elfogták T. József 29 éves bökönyi lakost. A férfi ellen a Nyíregyházi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki, mivel a részére jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését nem kezdte meg. Az egyenruhások a férfit a rendőrőrsre előállították és őrizetbe vették.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 36 éves, egy 32 éves és egy 18 éves nagyecsedi lakos ellen. A férfiak 2016. március 27-én egy Nagyecsed külterületén lévő fölterületről engedély nélkül akácfát vágtak ki, amit stráfkocsival akartak elszállítani. A kocsordi körzeti megbízottak a férfiakat a helyszínen tetten érték, a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vett őrizetbe egy 41 éves helyi lakost. A férfi 2016. március 27-én meglátogatta egyik vásárosnaményi rokonát, akinek figyelmetlenségét kihasználva eltulajdonította a mobiltelefonját. A rendőrök a bejelentést követően a férfit a rendőrkapitányságra előállították, akinél a mobiltelefont megtalálták, és lefoglalták.

A Záhonyi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 42 éves román-ukrán állampolgár ellen. A külföldi férfi 2016. március 27-én a záhonyi közúti határátkelőhelyen egy busz utasaként jelentkezett kilépésre. Az ellenőrzés során a határrendészek többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó átadni az útlevelét és igazolni magát, ezért az egyenruhások személyazonossága megállapítása érdekében a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A férfi a bekísérést követően az előállító helyiség ablaküvegeit szándékosan betörte. A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt szabálysértési eljárás keretén belül meghallgatták, majd őrizetbe vették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés