Helyi közélet

2016.09.06. 10:36

Az emberszag buktatta le a cigicsempészeket az Ukrán határon

Eperjeske - A több mint kétezer doboz illegális dohányárut egy vasúti teherszerelvény rakománya közé rejtették a csempészek.

Eperjeske - A több mint kétezer doboz illegális dohányárut egy vasúti teherszerelvény rakománya közé rejtették a csempészek.

A Magyarországra tartó vasérc-szállítmány egyik vagonjánál az Eperjeske-Szalóka határállomás ukrán oldalán jelzett Linda, a határőrszolgálat drogkereső kutyája. A nyitott vasúti kocsiban szállított kohóipari nyersanyag átkutatásakor egy termetes csomagra bukkantak a határőrizeti szervek.

A fekete polietilénbe burkolt kartonládából 2380 csomag zárjegy nélküli cigaretta került elő. A csempészárut lefoglalták, és az ügyben nyomozást indítottak.

Az eset érdekessége, hogy a szóban forgó vasúti határátkelőn szolgálatot teljesítő kutya ezúttal nem az illegális dohányt szimatolta ki, hanem ember jelenlétét jelezte. Vagyis a légmentesen becsomagolt dobozon a csempészek által „felejtett” emberszagot szimatolta ki – áll az ukrán határőrség közleményében.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában