Sport

2014.05.06. 18:46

Marcival az élen a visszajutásért

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező a frontembere a szerdától Szegeden játszó Davis-kupa-válogatottunknak.

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező a frontembere a szerdától Szegeden játszó Davis-kupa-válogatottunknak.

Hosszú idő után játszik újra itthon Fucsovics Márton, igaz, ezúttal nem a világranglista-pontokért, hanem a nemzeti színekért. Majdnem azt írtuk, hogy a nemzeti dicsőségért, de maradjunk annyiban, hogy euro-afrikai zóna III-as csoportjában szerepelni nem tekinthető annak.

Igaz, az a legkevésbé a nyíregyházi teniszezőn múlott, hogy idáig süllyedt a válogatott (a tavalyi, Luxemburg elleni hazai 1–4 jelentette az alászállást), hiszen ő mindig a mindenkori kapitány rendelkezésére állt.

Ahogy most is, amikor a mieink szerdán megkezdik szereplésüket a szegedi tornán. Merthogy ezen a szinten már nem a hagyományos Davis-kupa-rendszerű a mérkőzés, hanem tizenkét csapat vív tornát a két feljutó helyért. A résztvevőket kedden hármas csoportokba sorolták, a csoportgyőztesek az elődöntőbe jutnak, azok győztesei pedig vissza az euro-afrikai zóna II-es csoportjába. Egy-egy meccs két egyes és egy páros mérkőzésből áll (valamennyit két nyert szettig játsszák), vagyis 3–0-s és vagy 2–1-es eredményt hozhat. A mieink Örményországgal és Liechtensteinnel kerültek egy trióba, elkerülve törököket, akik a világranglista 145. helyen jegyzett Marsel Ilhan személyében az egész mezőny legmagasabban jegyzett játékosával rendelkeznek. A viadalt szerdán 11 órakor az örmények ellen kezdik a mieink.

A cikket részletesebben, Fucsovics Márton nyilatkozatával együtt elolvashatja a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. május 7-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!