Döglött halak a Bujtosi-tóban: Még mindig, vagy már megint?

By Samu Somló
Akt.:
Döglött halak a Bujtosi-tóban: Még mindig, vagy már megint?
Döglött halak a Bujtosi-tóban: Még mindig, vagy már megint?
Nyíregyháza – Még mindig vannak elpusztult halak a Bujtoson az úgynevezett városi tóban, a környék elviselhetetlenül büdös – jelezte az egyik olvasónk. A helyszínen tájékozódtunk, és megkérdezzük a tó gondozásáért felelős céget és horgász egyesületet.


Frissítés

Haltetemek a parton

A hivatalos szakvélemény is megerősítette: nem mérgezés okozta a Bujtosi tóban a halak pusztulását.

Döglött haltetemek rothadó szagát fújja a szél a Belső körúton lévő házak felé – tudatta velünk egy ott élő. – Szeretnénk, ha az elpusztult halakat az illetékesek összeszednék és elszállítanák. Végig a nádasban láthatóak az oszlásnak indult halak – panaszolta olvasónk és kérte, segítsünk abban, hogy minél hamarabb megtisztítsák a területet.

Belehaltak az oxigénhiányba

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a hirtelen lehűlés miatt fellépő légnyomáskülönbség okozta oxigénhiány miatt a Bujtosi tóban több tízkilónyi hal pusztult el. – Amikor ezt észleltük megkezdtük a tó levegőztetését és forgatását, így sikerült megakadályozni a további tömeges halpusztulást, azonban a nádas közé sodródott halakat nem tudtuk megmenteni – mondta el érdeklődésünkre Keczkó János, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NyírVV) Kft. közterület-fenntartási irodavezetője. A június végén bekövetkezett halpusztulás után a kft. munkatársai folyamatosan járták a partszakaszt, s az elhullott halakat elszállíttatták.

További részletek a Kelet Magyarország július 6-ai számában.
Örökösföld.
SZON.HU


hirdetés