Miért hideg a melegvíz?

By Samu Somló
illusztráció
illusztráció
Nyíregyháza – Nem azt várom a Nyírtávhő Kft.-től, hogy amikor megnyitom a melegvíz csapot, leforrázza a kezemet, de azt joggal kérhetem, hogy a ne langyos vizet kapjak, miközben melegért fizetek – rezsicsökkentés ide vagy oda – nem is keveset! Márpedig nálunk, a Szalag utcai társasházunkban ez a helyzet, alacsony a meleg víz hőmérséklete – vetette fel Olvasónk.

A fürdővízhez sajnos szükségtelen hideg vizet engedni, mert a kiáramló meleg víz is szinte hideg. Hol a hiba, és mikor fog megfelelő szolgáltatást nyújtani a cég az örökösföldieknek? – kereste meg lapunkat panaszával hűséges előfizetőnk.

Minimum negyven fok!

– A használati melegvíz hőmérsékletét a nyíregyházi közgyűlés 2005-ben hozott rendelete szabályozza, mely szerint használati melegvíz-szolgáltatás keretében a távhőszolgáltató annyi hőmennyiséget szolgáltat, amennyi az üzemképes felhasználói berendezések rendeltetésszerű működése mellett, folyamatos vételezésnél, a kifolyóknál mérve legalább +40°C használati melegvíz-hőmérséklet eléréséhez szükséges – áll a Nyírtávhő Kft. válaszlevelében.

Előfordulhattak fennakadások

– Az elmúlt időszakban az Örökösföldi lakótelepet ellátó NA400 méretű távfűtési vezetékpár több szakaszán rekonstrukciós munkák zajlottak, ezért szakaszosan előfordulhattak fennakadások a szolgáltatásban. A munkálatok szeptember végén befejeződtek, a szolgáltatás minősége helyreállt. Amennyiben a felhasználó úgy ítéli meg, hogy a szolgáltatott használati melegvíz hőmérséklete nem éri el az előírt értéket, jelezze a szolgáltatásfelügyeletnek a 42/455-092 telefonszámon vagy a szolgaltatasfelugyelet@nyirtavho.hu elektronikus postacímen! – mondta Krakompergerné Varga Tímea, a Nyírtávhő Kft. kommunikációs munkatársa.

KM-PIÖrökösföld.
SZON.HU


hirdetés