Sport

2014.05.22. 14:00

Nem azért, mintha ő lenne Mourinho...

Baktalórántháza - Illés Lászlónak nem hóbortja a játékosok rotálása, de valamit ki kell találni, hogy a Bakta bírja a hajrát.

Baktalórántháza - Illés Lászlónak nem hóbortja a játékosok rotálása, de valamit ki kell találni, hogy a Bakta bírja a hajrát.

A Baktalórántháza elbaltázta az utóbbi két fellépését, így nem csupán a bajnoki cím ,,ugrott” – a megyei első osztályú futballcsapat a dobogóról is leszorult.

Kissé elkedvetlenedtek

Holott az Illés-legénység az idény kezdete óta betonbiztos tagja volt a közvetlen elitnek: a Dombráddal szembeni hazai bukta, majd az, hogy szombaton Tuzséron is hoppon maradt, kellemetlen következményekkel járt.

– A Dombrád ellen balszerencsés vereséget szenvedtünk, a két kimaradt tizenegyes nagyban befolyásolta a végeredményt, Tuzsér viszont egy olyan hely, ahol bravúrnak számít a pontszerzés, nekünk sem sikerült – elemezte a történteket Illés László, a tabellán pillanatnyilag negyedik Bakta játékos-edzője.

– A fiúkon mind fizikailag, mind mentálisan fáradtságot érzek, ráadásul úgy gondolom, megfogta őket, hogy a Nagykállóval vívott rangadón jó teljesítményt nyújtva sem tudtunk nyerni. Reálisan nézve ekkor csaknem biztossá vált, hogy elúszott az első hely. Aki sportol, az mindenhol nyerni akar, az a tény, hogy elszállt az esély, nem is kicsit kedvetlenítette el a társaságot.

Fordulhat a kocka

– Fizikailag is sokat kivett a csapatból, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupában is meneteltünk, a húzóemberek zömének életkora ugyanis harminc fölött van. Tény továbbá, a napi nyolc-tíz óra ledolgozása után nem éppen pihenten érkeznek edzésre, nem lehet hűbelebalázs módra terhelni őket.

– Ami ilyenkor törvényszerű, hogy felszínre kerül a koncentráció hiánya, ez pedig rendre óriási hibákat eredményez.

Persze, még nem kell temetni a szezont. Olyannyira nem, hogy a héten akár fordulhat is a kocka. Szerdán a megye kettes Szakoly otthonában kupamérkőzésre volt hivatalos a Bakta, amely ha nyer, az országos főtáblára kvalifikálja magát. Szombaton a Kemecse elleni hazai rangadó sanszot ad az előzésre, elvégre a harmadik pozícióba rakétázó látogató egy pontos előnye azonmód eltűntethető.

Nem ez a hóbortja

– Mindhárom hátralévő bajnoki meccset meg akarjuk nyerni, illetve a Magyar Kupában is tovább akarunk jutni – nyomatékosította Illés László. – Ugyanakkor kénytelen leszek rotálni a játékosokat, no nem azért, mintha én lennék Mourinho, és ez lenne a hóbortom, a kényszer azonban nagy úr.

– Tehát, aki eddig csatár volt, az középpályás vagy hátvéd lesz, illetve fordítva. Komolyra fordítva a szót, muszáj lesz valamennyire pihentetni futballistáimat, mert jól akarunk szerepelni a végén.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!