Öröm büszkének lenni magunkra és egymásra

Öröm büszkének lenni magunkra és egymásra
Nyíregyháza – Nyolc nap múlva, december 10-én, vasárnap lesz a Duna tv-n a Magyarország, Szeretlek vetélkedő döntője, amelyben ismét megméretteti magát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata. A mieink ellenfele Győr-Moson-Sopron megye lesz – a tv-közvetítésnek hála –, az egész ország nyilvánossága előtt zajló nemes vetélkedésben.

– Amint arra nyilván sokan emlékeznek, az első elődöntőben Zala megyével kellett megmérkőznünk – pillant vissza a vetélkedő első fordulójára a megyei közgyűlés alelnöke, Baracsi Endre, aki a szervezést, benne a helyszínen buzdító megyei szurkoló csapat felkészítését is magára vállalta. – Megpróbáltunk egyfajta megyei marketinget belevinni a szereplésünkbe, így mindjárt az első alkalommal igyekeztünk – persze csak zanzásított formában volt erre lehetőségünk – megmutatni megyei értékeinket is. Ebben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, és a nyíregyházi értéktárak „kincseire” támaszkodtunk, s az ezekből kiválogatott valós eszenciát aduk át az ellenfél csapatának.

– A 70 fős megyei szurkoló csapatba csupa fiatalt – vásárosnaményi és nyíregyházi gimnazistákat – válogattunk be, s vittünk magunkkal – avat be a felkészülés folyamatába lokálpatriotizmusát a tarpai Kuruc Napokon Esze Tamás gúnyájába bújva is bizonyító dr. Kelemen Béla, akit már a felkészülésben is segédkező „főszurkolónak” hívott meg a csapatba Baracsi Endre. – Tettük ezt azzal szándékkal, hogy honszeretetünket próbáljuk továbbadni a következő generációnak. Szeretném ha ez sikerült volna, de egy biztos, a fiatalok lelkesen buzdították a vetélkedésben ténylegesen résztvevő, megyénkbeli s innen elszármazott, olyan ismert szereplőket, mint például Pregitzer Fruzsina, Nagy Sándor, Gubik Petra, vagy Szabó P. Szilveszter.

Megmutattuk értékeinket

– A középdöntőben sikerült kuruc hagyományainkból is felvillantani valamit, megmutatva legalább egyet azokból az értékeinkből, amelyekre méltán vagyunk büszkék. Úgy érzem, sikerült megmutatnunk mások számára is a lényeget: Magyarország szeretlek! Sikerült megszólítanunk, s identitásukban megerősíteni a fiataljainkat, arról nem is beszélve, hogy újabb pozitív „mágneses” képpel gazdagítottuk megyénk vonz­erejét – fejezte be Baracsi Endre, aki közös szurkolásra invitálja megyénk lakosságát: – Tartsanak velünk december 10-én vasárnap este 19.40-kor a Dunán, és szurkoljanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapatának!

– KM –
hirdetés