Örömzene Gájer Bálinttal

Január elején került megrendezésre, az az Örömzenei koncert Marcaliban, melynek sztárvendége Gájer Bálint volt. Akkor még nem tudhattuk, hogy a népszerű énekes – az egyik kereskedelmi televízió által indított – The Voice névre keresztelt műsorában meddig jut el.


Ma már tudjuk, hogy a „minőségi hangú” Bálint, a második helyen fejezte be a műsort és nagyszerű produkciókkal brillírozott végig az elődöntők és a döntő alatt. Az ország egyik legismertebb arcává vált, hihetetlen fejlődést mutatott a műsor alatt. Sikerült bebizonyítania tehetségét, szakmai tudását, rátermettségét és azt is, hogy saját műfaján kívül is megállja a helyét. Igaz, nem őt választották Magyarország hangjának, de nekünk mindenképp Marcali hangja lett!
Városunk lakói január elején találkozhattak személyesen is a tehetséges fiatallal, aki a Kulturális Központba látogatott Hársházi Szabolcs zongorista meghívására. A koncerten adott dallamokra, improvizációra épült amolyan kötöttség nélküli zenéléssel álltak színpadra. Bálintot a helyi fiatalokból álló és Hársházi Szabolcs vezette True Smile Jam Band formáció tagjai kísérték (Hársházi Szabolcs – zongora és ének, Kiss Péter – gitár, Szűcs András – basszusgitár, Goóz László – dobok és vokál), és többféle stílusú zeneszámokat játszottak a zsúfolásig megtelt nagyteremben.
Bálint elárulta, hogy a szülővárosában eddig talán egyszer volt alkalma, lehetősége bemutatkozni. 12 éves zenei pályafutása alatt sok formációban szerepelt, sok stílusban játszott. Most ebből láthattak, hallhattak ízelítőt, akik ellátogattak a rendezvényre. Az est során felcsendültek funky, swing és latinosabb dallamok is.
A szervező Hársházi Szabolcs kiemelte, hogy lesz még folytatása az Örömzenének, hisz szívügye Marcali, és a jövőben a Kulturális Központtal kíván közösen együttműködni.Sz. A.
hirdetés