Megbüntetik a mentőst, aki orvosi titkokat szivárogtatott ki a nyíregyházi lövöldözéssel kapcsolatban

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Felelősségre vonják azt a mentőst, aki az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint orvosi titkokat közölt a sajtóval a nyíregyházi házaspárt ért fegyveres támadás ügyében. A részleteket úgy tudhatta meg, hogy másodállásban kórházban dolgozik.

Az Országos Mentőszolgálat a facebook oldalán tette közzé a következő közleményt:

Az Országos Mentőszolgálat sajnálattal értesült arról, hogy egyik dolgozója jogellenesen – egyébként a kórházi másodállásában tudomására jutott – orvosi titkokat közölt a sajtóval és hozott nyilvánosságra a nyíregyházi házaspárt ért szerdai fegyveres támadás vonatkozásában. Az Országos Mentőszolgálat kezdeményezi az ilyenkor szokásos, szükséges munkáltatói intézkedéseket, annak érdekében, hogy hasonló esetek előfordulásának lehetőségét kizárja.
A történtekért a családi tragédia elszenvedőinek hozzátartozóitól ezúton is elnézést kérünk.

A Velvet megkereste Győrfi Pált, aki a lap kérdésére megerősítette, hogy történt ilyen eset, és vizsgálat indult az ügyben.

Ahogyan arról beszámoltunk, lövöldözést történt szerda délután Nyíregyháza-Oroson a Friss utcában. Egy férfi tört rá otthonában egy családra, az ott lakó házaspár mindkét tagját fejbe lőtte, majd elmenekült a helyszínről. A 40 éves nő azonnal belehalt sérüléseibe, a 49 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.A gyilkossággal gyanúsított 54 éves román állampolgárságú orvos csütörtök délután fogták el Kolozsváron.


Előre eltervezhette a gyilkosságot a román orvos, szabadsága első napján ölt

Nyíregyháza – Feltehetőleg előre eltervezte a gyilkosságot a sátoraljaújhelyi román tüdőgyógyász főorvos, ugyanis egy hónapos szabadsága első napján utazott Nyíregyházára – írja a Magyar Nemzet Online.

Sátoraljaújhelyen volt főorvos a Nyíregyházán gyilkoló román férfi, szerelemféltés állhat a háttérben

Nyíregyháza – Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár lelövéséért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. Csütörtök délután Kolozsváron fogták el az 54 éves román állampolgárságú férfit. A meglőtt orosi férfi életben van, fejlövéssel operálták szerdán este.Oros.
SZON.HU


hirdetés