Orosz tuning – Moszkvicsot faragott a BMW-ből

Akt.:
Orosz tuning – Moszkvicsot faragott a BMW-ből
© Forrás: English Russia
Oroszország – Egy orosz férfi, Andrej vásárolt egy Moszkvicsot, ám az öreg autó gyakran elromlott, és egyre nehezebb volt hozzá alkatrészeket szerezni.


A tulajdonos barátjának szerencsére akadt egy BMW-je, amit nem használt, ezért hajlandó volt olcsón megválni tőle. Mivel Andrej ízlésének a szovjet típus felelt meg jobban, mégis megbízható kocsit akart, eldöntötte: Moszkviccsá alakítja a BMW-t.

Az első akadályt az orosz hatóságok jelentették: öt hónapba telt elintézni, hogy rendszámot kaphasson a német-szovjet gépcsoda, a tulajdonképpeni munka csak ezután kezdődhetett. Bár belül csupa német alkatrész dolgozik, a kocsi továbbra is Moszkvicsként szerepel a rendőrség nyilvántartásában.

Forrás: English Russia


Ukrajna - Egy ukrajnai testvérpár az élete célját valósította meg azzal, hogy a rozsdamarta Zsiguliból egy menő limuzint faragjanak. Ahelyett, hogy a 35 éves kocka Ladát holmi roncsderbiken vetették be, a Hmelnickij megyében élő testvérek úgy döntöttek, hogy új életet lehelnek az öreg járgányba. ...

Oroszország - Napjainkban egyre népszerűbbek az elektromos autók: a forradalmi Tesla Model S tette világszerte elfogadottá a technológiát, azóta pedig minden gyártó igyekszik kifejleszteni a saját modelljét. Kivéve a Ladát: a szovjetek már az 1980-as években elkezdtek elektromos autókat gyártani. ...
hirdetés