Oroszország „részegen ajándékozta” el a Krím-félszigetet?

Moszkva – „225 évvel ezelőtt Nagy Katalin cárnő, Oroszország érdekeit szem előtt tartva, megszerezte a Krím-félszigetet, mi pedig részegen, egyetlen tollhúzással ajándékoztuk oda Ukrajnának” – jelentette ki Jurij Luzskov, Moszkva főpolgármestere.

Moszkva polgármestere, Jurij Luzskov, az orosz Pervij Kanal (Első Csatorna) tévécsatornának adott interjújában ismételten kijelentette, hogy Ukrajnának nincs joga a Krím-félszigethez.

Moszkva első embere megjegyezte, hogy ez nem csak az ő személyes véleménye, hanem minden orosz állampolgár számára fájó téma. Hozzátette, hogy Ukrajna a Krím-félszigetet a 300 éves önkéntes szövetségért kapta ajándékul Oroszországtól, ahhoz viszont nem volt joga, hogy a függetlenné válás után a Krímet is megtartsa.

Jurij Luzskovot az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat persona non gratanak nyilvánította Ukrajnában, miután májusban, a Fekete-tengeri orosz flotta alapításának Szevasztopolban rendezett 225. évfordulóján mondott beszédében a Krím-félsziget hovatartozásának kérdését feszegette – írja a Kárpátinfo.net kárpátaljai hírportál.

– Palkó István –
hirdetés