Orron és hátba lőtte az ismerősét

Orron és hátba lőtte az ismerősét
© Illusztráció: Pixabay
Mátészalka – Meghosszabbították az ismerőse orrát pisztollyal megsebesítő férfi letartóztatását.

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. április 9-én súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban 2019. június 11-ig meghosszabbította K. V. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint az ukrán állampolgárságú gyanúsított 2018. október 8-án egy szabolcsi település lakóházában szóváltásba keveredett ismerősével, majd kis idő múlva elhagyta az ingatlant. Egy gáz- és riasztófegyverrel elindult a sértett házához, s útközben szitkozódva kétszer a levegőbe lőtt. A lakóházba érve megöléssel fenyegette a sértettet, s közvetlen közelről rálőtt az orrára. A sértett erős vérzéstől és fájdalomtól hirtelen hátat fordított a gyanúsítottnak, aki ekkor háromszor hátba lőtte őt. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyultak, az orrsérülés vonatkozásában fennáll a maradandó egészségkárosodás kialakulásának a reális esélye.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított személyisége – többszörösen büntetett előélete -, az elkövetés módja és eszköze miatt alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság megítélése szerint a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében a büntetési célok kizárólag a letartóztatás alkalmazásával érhetők el.

A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

– Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő –
hirdetés