Országos 6. helyen a záhonyi csecsemőápoló kollégisták

Balról jobbra az országos 6. helyezett záhonyi csapat tagjai: Kiss Klaudia, Giesinger Dorka és Szlovák Dorottya
Balról jobbra az országos 6. helyezett záhonyi csapat tagjai: Kiss Klaudia, Giesinger Dorka és Szlovák Dorottya - © Fotó: Birke Anikó
Záhony – Az elmúlt hétvégén Kaposvárott rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű 24. Országos Csecsemőgondozási Versenyét.

Szűkebb pátriánkat a megyei győztes záhonyi Dr. Béres József Kollégium, illetve a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola diákjai képviselték a versengésben. A 3 napos programnak a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola nyújtott otthont, míg a távolabbról érkezett versenyzőket és kísérőiket a Klebersberg Középiskolai Kollégiumban fogadták barátságos körülmények.

Az általános iskolások korcsoportjában 16, a középiskolásokéban 13 megye legjobbjai mérték össze felkészültségüket. A versenyzőkre 16 szakmai, illetőleg pihenő állomás várt, megannyi érdekes elméleti és gyakorlati feladattal. Az izgalmas versengés nyomán mindkét kategóriában Vas megyei sikerek születtek, de a középiskolás korcsoportban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Giesinger Dorka (Dombrád), Kiss Klaudia (Ajak) és Szlovák Dorottya (Pap) összeállítású csapata – mindössze 3 ponttal lemaradva a “bronzos” triótól – az előkelő 6. helyezést szerezte meg. Dicséretesen szerepeltek a mátészalkai általános iskolások is, akik a szoros versenyben a 10. helyen végeztek. A záhonyi versenyzők felkészülését Birke Anikó nevelőtanár, Csobainé Jánvári Orsolya védőnő és Karasz Lajosné, a karitatív szervezet záhonyi vezetője segítette.

Kiss Klaudia – Szlovák Dorottya
hirdetés