Országos diákmédia pályázat

Záhonyi diákújságírók D. Tóth Krisztával egy korábbi Ifjúsági Sajtófesztiválon
Záhonyi diákújságírók D. Tóth Krisztával egy korábbi Ifjúsági Sajtófesztiválon - © Fotó: Tancsik Róbert
A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) március 31-ig várja a média iránt érdeklődő fiatal tehetségek műveit a már negyedszázados múltra visszatekintő Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára.

Az ifjú médiások több kategóriában is pályázhatnak, az év diákújságírója, diákrádiósa, diákfotósa, valamint videó-újságírója címet nyerhetik el. Indulhatnak a pályázaton diákszerkesztőségek iskolaújsággal, online médiummal, továbbá nevezhetik a diákok mentorpedagógusaikat is.

Minden kategóriában külön értékelik a felsőoktatási, középiskolás és általános iskolai korosztályt. A diákmédiásoknak a díjak mellett komoly szakmai elismerést és előrelépést jelent a pályázaton való részvétel. A pályaműveket a DUE neves szakembereiből álló zsűrije bírálja el. A pályázat nyerteseit több mint 2 millió forint értékben díjazza az Egyesület.

A díjátadás ünnepélyes keretek között zajlik a DUE 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján, melyet május 19-én a budapesti Várkert Bazárban rendez meg a közhasznú egyesület. A pályázat eredményhirdetése mellett ismert médiaszemélyiségek közönségtalálkozói és fellépései színesítik a programot.

A pályázat beadási határideje: 2017. március 31. További részletek, pályázati kiírás: www.due.hu

– Tancsik Róbert –
hirdetés