Helyi közélet

2012.06.28. 11:35

Eredményes versenyévad után a záhonyi kollégisták

Záhony - A határvárosi diákotthonban egy kis csoport rendszeresen részt vesz a középiskolások számára meghirdetett különféle vetélkedőkön, versengéseken.

Záhony - A határvárosi diákotthonban egy kis csoport rendszeresen részt vesz a középiskolások számára meghirdetett különféle vetélkedőkön, versengéseken.A 10-15 fős csapat az elmúlt tanévben is jó néhány változatos tematikájú versenyre jelentkezett az érdeklődési köröknek megfelelően módosuló összetételben, s ezek többségén igen szép sikerrel szerepeltek a kollégisták.

Novemberben például az „Elnököltünk” című országos uniós szellemi vetélkedőre nevezett be két, egyenként 4 fős csapat, s a főként elsősök alkotta együttesek az internetes forduló dobogós helyein zárva jutottak be a három megyés régiós döntőbe. Szolnokon aztán a fiúk csapata a tíz gárdát felvonultató mezőnyben az előkelő 5. helyen végzett a jóval idősebbek alkotta vetélytársak között.

Decemberben szintén a világhálós előkört sikeresen teljesítve képviselhették megyénket az Országos HIV/AIDS Vetélkedő fővárosi döntőjében.

Márciusban az internetes selejtezőn kiválóan teljesítve jutottak be az Országos Vitaverseny debreceni régiós döntőjébe, ahol másodszor képviselhették Szabolcs megyét a háromfős csapatok versengésében.

Májusban a kollégium négyfős csapata a tavalyi évhez hasonlóan a dobogó harmadik fokára állhatott a felmenő rendszerű Országos Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny megyei döntőjében.

Júniusban az ugyancsak többlépcsős Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjében a diákotthon 5-5 fős ifjúsági, illetve felnőtt csapata is megszerezte az első helyezést, így a záhonyi kollégisták folytathatják a szabolcsi csapatok hagyományosan jó szerelését az idén szeptemberben és Szegeden megrendezésre kerülő országos fináléban.

Az elméleti próbák mellett több sportversenyen szerepeltek eredményesen a záhonyiak, így például 5 érmet szereztek Nyírszőlősön a kollégisták megyei asztalitenisz versenyén, s dobogósok lettek az erős kollégisták tiszavasvári viadalán is.

A Dr. Béres József Kollégium harmadikos versenyzői közül Posta Roland (Tiszalök) minden vetélkedőn a záhonyi csapat egyik erőssége volt, s mellette több versengésben meghatározó szerepet játszott Bodor Ádám (Pap), Sohajda Alex (Ajak) és Tancsik Róbert (Nyíregyháza).

A negyedik évfolyamos kollégisták közül Horváth Dávid (Ajak), míg az elsősök köréből Aros Gábor (Benk), Bíró Attila (Mándok) és Jónás Krisztián (Dombrád) hívta fel magára a figyelmet sokoldalúságával és megbízható teljesítményével.

Bíró Attila - Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában