Országszerte csapást mérnek a szúnyogokra

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: nyugat.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar – Megyénk turisztikailag frekventált területein és a kiemelt fesztiválhelyszíneken is gyérítenek.

A központi finanszírozású „országos szúnyog­gyérítési program” hét­főn (06.12.) kezdődik azokon a területeken, ahol a legtöbb vérszívó rovar található – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az aktuális heti ütemterv elérhető lesz a katasztrófavédelem honlapján, de az időjárás (vihar, hőség) befolyásolhatja a kivitelezést, az ütemtervek ezek függvényében változhatnak. Az idén is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a méhészek időben értesüljenek a munkálatok helyszíneiről és időpontjairól.

A légi irtás az esti órákban lesz, míg a földi beavatkozást naplementekor kezdik azért, hogy a gyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre – írta az OKF.

Az irtáshoz kizárólag olyan engedélyezett szereket használnak, amelyek a „melegvérű élőlényekre”, az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek.

MTI/KM
hirdetés