Orvosi ápolás után lett Európa Bajnok a kisvárdai karatés

Orvosi ápolás után lett Európa Bajnok a kisvárdai karatés
© Fotó: Fekete Tamás, Castrum SC.
Kisvárda – Míg az idei maturandusok fellélegeztek az írásbeli után és készülnek a szóbelire, addig a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium egyik végzőse Grúziába utazott a kétféle érettségi megmérettetés között. No, nem azért, mert így jutalmazza magát a sikeres írásbeliért, hanem mert korábban egy verseny első helyezettjeként kvalifikálta magát az ott megrendezendő Karate Európa Bajnokságra.

Berencsi Tímea – aki nem mellesleg tavaly is Európa Bajnok lett – junior női katában és küzdelemben lépett a tatamira.

Katában már az első körben azzal a litván lánnyal sorsolták össze, akivel az elmúlt két évben döntőzött, s akit most a bírók jobbnak láttak. De a kisvárdai – első látásra törékenynek tűnő – lányt nem olyan „fából faragták” szülei, hogy ez az eredmény kedvét szegje. Sőt! Inkább előrébb vitte, hogy maximális elánnal kezdje meg a küzdést saját kategóriájában.

Timikét rögtön az első küzdelemben egy fejrúgással, vagyis wazarival hozták ki győztesként a bolgár lánnyal szemben. Az elődöntőben az ukrán ellenfelét ipponnal verte, így idő előtt vége lett ennek a küzdelemnek. A döntőben egy lengyel lánnyal verekedett a kisvárdai magyar válogatott karatés: az első két perc után a bírók döntetlent ítéltek, így jött a hosszabbítás. A lengyel ellenfél egy szabálytalan technikája miatt Timi percekig a földön feküdt, orvosi ápolásra szorult, majd feltették a kérdést, hogy tudja-e folytatni.
Berencsi Tímea? A többszörös magyar bajnok és Európa bajnok? Hogy tudja-e folytatni? IGEN! Mert harcos! Mert a helyszínen lévő édesapja, edzője és az egész magyar válogatott egy emberként fogott össze Timi mellett, biztatva őt a végsőkig: az EURÓPA BAJNOKI CÍM MEGNYERÉSÉIG! Nem is akármilyen, 5-0-ás végeredménnyel!

berencsi_eu05

A harcos amazon pedig – aki a „Legharcosabb női versenyző” különdíjat is megkapta – újra a magasba emelhette a trófeát, újra a magyar Himnusz szólt Grúziában, Berencsi Tímeának, Magyarországnak, Kisvárdának, a mi sportolónknak!

Az Európa bajnok Berencsi Tímea pedig hálás szívvel mond köszönetet a támogatásért Kisvárda Város Önkormányzatának, munkájáért edzőjének Tóth Tibornak, családjának és barátainak, hogy mindig mellette állnak, a nyíregyházi Ezüst Csikó Egyesület tagjainak, hogy edzéseit segítették, dr. Pikó Károlynak a sportorvosi munkájáért, az itthonról érte aggódóknak és szurkolóknak, magyar válogatott-társainak, shihan dr. Karmazin Györgynek és az SHSZ-nek, hogy finanszírozták kiutazását és ott létét.

berencsi_eu06

MI pedig NEKED KÖSZÖNJÜK TIMIKE kitartásodat, küzdelmedet, szorgalmadat és hogy vagy nekünk!

– Durucz Gabi –
hirdetés