Orvosvesztegetéses ügy: “darabolt” a bíró

Orvosvesztegetéses ügy: “darabolt” a bíró

Csoportokra darabolva hallgatták ki az orvosveszetegtéses ügy leszázalékolt vádlottait eddig. Ősszel ismét együtt valamennyi vádlott.

Praktikus okból “darabolta fel” az orvosvesztegetéses ügy tárgyalássorozatának első részét a megyei bíróság, mert mint ahogy dr. Czibrik Attila hétfőn a 69-ed rendű vádlottnak elmondta: a hetvenfős kényszerű pertársaság valamennyi tagjának egyidejű megjelenésére a monstre per négy hónappal ezelőtti megkezdése óta nem volt szükség.

Mostanáig a leszázalékoltként vádlottak padjára kerülőket kisebb csoportokban is ki tudták hallgatni. A miskolci rokkantosításos ügyként elhíresült perben tizenegy orvost, kilenc nővért és közvetítőt, valamint félszáz rokkantosított személyt hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettel és más cselekményekkel vádolta meg a megyei főügyészség, mert kenőpénz fejében az orvosok nem a valós állapotnak megfelelő rokkantsági százalékot állapítottak meg a betegeknél.

Személyenként néhány százezer forinttól többmilliós összegig terjed az államot ért kár. Az ítélkezési szünet után ősszel ismét egy időben lesz jelen valamennyi vádlott a tárgyalóteremben, amikor a közvetítőkre és az orvosokra kerül a kihallgatás sora.

P.T.
hirdetés