Ősborókás terület ég a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Budapest, 2012. április 29., vasárnap (MTI) – A Kiskunsági Nemzeti Park területén több száz hektárnyi területen ég az ősborókás, a tűzoltók a honvédségtől is segítséget kaptak az oltáshoz – mondta az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője az MTI-nek vasárnap.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője délutáni tájékoztatása szerint az erdőtűz Bugac település közelében, keletkezett, több mint ezer hektár erdő és aljnövényzet gyulladt meg, de lakott ingatlant nem veszélyeztetett.
Bérczi László tájékoztatása szerint a tűz egy ősborókás tájvédelmi körzetben pusztított, ahol fenyő, nyár és akácfák találhatók. A lángok 2 ezer hektáron égtek, ebből kora este még 250 hektáron oltották a tüzet.
A munkálatokat nehezítette az erős szél, a tűzoltóság kérte a Honvédelmi Minisztérium segítségét is. A HM egy Mi-8-as helikoptert küldött a helyszínre, hogy ezzel biztosítsák a légi mentést. E mellett 13 fecskendő és 130 ember, köztük rendőrök, önkéntes tűzoltók, polgárőrök vesznek részt a munkákban.
Bérczi László elmondása szerint remélhetőleg az esti órákban sikerül megfékezni a tüzet.

-MTI-
hirdetés