Oscart a Saul fiának, Szpari sikert, azt, hogy nőjön a fű! – ezt várják 2016-tól

Oscart a Saul fiának, Szpari sikert, azt, hogy nőjön a fű! – ezt várják 2016-tól
Nyíregyháza – Ismert embereket kérdeztünk meg, hogy mit is várnak az új esztendőtől.

Dr. Adorján Gusztáv, a megyei kórházak főigazgatója: Jó alapokra építkezhetünk

Egészséget és békességet, így lehet előre haladni az életben. Kórházainkban 2015-ben az elmúlt évtizedek legjelentősebb fejlesztését fejeztük be, a feladatunk, hogy az infrastruktúrát tartalommal töltsük meg, kihasználjuk a lehetőségeket, melyhez az eszközpark és a magasan képzett szakembereink jelentik az alapot. Szeretnénk a Nyíregyházi és a Debreceni Egyetemmel nagyobb hangsúlyt helyezni a szakemberképzésre, a kutatás-fejlesztésre. Bízunk benne, hogy a bérrendezés folytatódik, így meg tudjuk tartani az orvosainkat, szakdolgozóinkat.

Kürti László író, pedagógus, Mátészalka: Új verseskötet, irodalmi estek

Verseskötettel készülök, és remélem, hogy 2016 első felében megjelenhet. Az elmúlt évhez hasonlóan érkeznek megyénkbe olyan írók, színművészek, akikkel közös produkciót vagy rendhagyó irodalomórákat, esteket tervezünk, Kukorelly Endre lesz az első beszélgetőpartnerem. A Vörös Postakocsi – melynek versrovatát szerkesztem – 2015-ös legjobb szövegeiből készült nyomtatott antológiánkat mutatjuk be év elején a nagyközönségnek. Csak reménykedhetünk, hogy a nyomtatott irodalmi lapok életben tartásához lesz, marad elég állami belátás, támogatás.

Nagy Zsuka költő: Kötelező helyettes(ek)

Nagy szavak helyett kicsiket, közöny helyett vágyakat, autók helyett kerékpárokat, politikusok helyett környezetbarátokat, egy helyett kettőt, kettő helyett hármat, álmok helyett igazit, szmog helyett frisset, nagy ágy helyett kiságyat, nemzet helyett otthont, portfólió helyett kreatív tanítókat, zárók helyett nyitókat, fekete helyett színeset, „temetők helyett életet”, felsőosztály helyett középréteget, a technika mellett törődő két kezet, okostelefonok mellett könyveket, mindenkit úgy, ahogy lehet, betegség helyett egészséget, sok pénz helyett sok szeretetet és világbékék egyesüljetek…

Madarassy György, festőművész: Több mosolyt és összetartást

Ránk férne egy kis nyugalom! Ne azzal foglalkozzunk, hogy mit, hogyan kéne csinálni másoknak; csináljuk mi magunk jobban, hatékonyabban, okosabban! Annak örvendjünk, ha mások jól csinálják! Jó lenne több mosolygós arcot látni, több vidáman rohangáló, kis klapecot a Kossuth téren, s mindenütt; embereket, akik beszélgetnek egymással; több jó, kortárs művészeti alkotást, mert a mában élünk, de a holnapot teremtjük, s így talán hagyományt is. Próbáljuk meg egy irányba húzni azt a képzeletbeli szekeret, hát ha jobb lesz…. Boldog új évet!

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője: Tökéletesíteni a sportirányítást

Jövőre tovább szeretnénk tökéletesíteni azt a sportirányítási rendszert, amelyben az utánpótlás, a diák és a versenysport egy egységet alkot. Kiemelt jelentőségű lesz, hogy a megújult Buszacsában milyen, a korábbiaknál is jelentősebb, sporteseményeken szurkolhatnak majd a városlakók, és ezáltal hogyan tudunk még inkább bekerülni az ország vérkeringésébe a versenysport területén. Természetesen szeretnénk, hogy a hozzánk tartozó csapatsportágak minél több nyíregyházi játékos segítségével egyre jobb eredményeket érjenek el.

Bede József, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatója: Terv és elvárás a további bővülés

Az új évben folytatódik a takarékszövetkezeti integráció, őrizve a szolgáltatás színvonalát, növelve az ügyfelek elégedettségét. Igyekszünk megtartani, s fokozni azt a lendületet, amely 2015-öt is jellemezte: tavaly bővültünk, s immár harmincnégy fiókkal működünk, egységes arculattal és szolgáltatási színvonallal. Családi várakozásaim leginkább a gyermekeinkhez fűződnek: 2016-ban talán komoly döntéseket hoznak a magánéletüket illetően, mindenesetre a feleségemmel mi már nagyon készülünk az unokák fogadására…

Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi László AMI igazgatója: Lesz egy saját kis birodalmuk

Nagy dolgok várnak ránk az idén: a VLAMI új helyre költözik, lesz egy saját kis birodalmunk. Nagyon szeretnék új fejlesztéseket indítani: ­meggyőződésem, hogy fontos lenne a középiskolás fiatalokat újra megtanítani a gyermekjátékokra, mert később kiemelkedő szerepük lesz saját gyermekeik nevelésében, a testséma kialakításában, a beszédfejlődésben és általában a problémák kezelésében, megoldásában. Szeretnénk a hátrányos helyzetű fiataloknak programokat szervezni, és egy rendszeres táncház terve is körvonalazódik.

Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Egyesület elnöke: A felkészülés jegyében

Őszintén hiszem, hogy kegyelemteljes, ígéretes 2016. elé nézünk! A család- és lakástámogatási rendszer kiszélesítésének, ami a rendszerváltás óta példaértékű kormányzati cselekedet, büszke nagypapaként is örülök. A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület 2016-ban sem pihen: az idén is lesz Szatmár Határok Nélkül Nagyecseden, reformáció emléknapja Mátészalkán, jótékonysági akció és csapat­építő horgászversenyeket is szervezünk. 2017-ben a reformáció 500. évfordulóját ünnepeljük, a 2016-os év a felkészülés jegyében telik majd.

Galyas József elnök, Volt Állami Gondozottak Egyesülete: Több esélyt, jobb eredményeket

Remélem, 2016 több pályázati lehetőséget tartogat a hazai civil szervezetek számára. Ugyanakkor arra is nagyobb figyelmet kellene fordítani, hogy a hazai és uniós források jó helyre kerüljenek: a támogatásokat a valóban elhivatottan cselekvő szervezetek kapják, ilyen az állami gondoskodásban felnőttek és a romák integrációját szívügyének tekintő VÁGOE is. Ha eredményeket akarunk elérni a cigányság felzárkóztatása terén, tettekre van szükség. Ez nem feltétlenül anyagi segítséget jelent, hanem képzést, elhelyezkedési lehetőségek megteremtését.

Maleczki Tamás, az Agroforg KFt. kereskedelmi vezetője: Zene füleinek, ha növekszik a fű

Lesz tennivalónk ebben az évben az eredmények megtartása és az előrelépés érdekében. Folyamatosan fejlesztjük a céget, ha nem is nagy lépésekkel, de biztos alapokon. Jó időjárásban bízunk, ami nekünk az esős és napsütéses napszakok változását jelenti, és azt, ha „halljuk”, ahogyan nő a fű. Ez az igazi zene a füleinknek. Az uniós támogatások elköltéséről is szól majd az idei év, ami jó, mert van pénz, de egyben rossz is, mert ész nélkül használják fel. Azt várnám az uniótól, mélyebben nézze meg, hova folynak el a források.

Brekk János , vállalkozó, a Spartacus alelnöke: Egészség legyen és fociban siker!

A csapatnak és a szurkolóknak azt kívánom, hogy a Szpari simán nyerje meg a bajnokságot, a Magyar Kupában kerüljön a legjobb négy közé, valamint az őszi NB II-es szezonban alapozza meg annak lehetőségét, hogy a csapat visszajusson oda ahová való, az NB I-be. A Brekk Művek és a Brekk Fitness tulajdonosaként biztos megélhetést szeretnék biztosítani a dolgozóimnak. A családnak, a szeretteimnek és magamnak, de legfőképpen a 80 éves anyukámnak egészséget kívánok. Ha egészség van, a többit én megoldom!

Szabó Istvánné, a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. vezérigazgatója: Színvonalas szolgáltatást!

Stílszerűen: csőtörés-és dugulásmentes új évet! Bővebben: kiszámítható jogi-gazdasági környezetet, a működési feltételek javulását, hogy hosszú távon megbízható, magas színvonalú szolgáltatást nyújthassunk. Szeretném, ha minél többen igénybe vennék a közműves ellátást, s kívánom, hogy mind többen fo­gyasszák az egészséges, tiszta, minden előírásnak megfelelő vezetékes ivóvizet. A magán­életben biztos hátterem a család, nekik kívánok e helyről is békét, boldogságot, erőt és egészséget ahhoz, hogy megvalósuljanak álmaik.

Tóthné Medved Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régióelnöke: Szerepeljünk jól az olimpián!

Ebben az évben Erfurtban rendezik meg az olimpiát, amelyen szakács- és cukrászkollégáim is részt vesznek. A felkészítésük rengeteg feladatot ró ránk, a verseny előtt több országos megmérettetést is szervezünk, többek között Tatán és Szolnokon. Fontos, hogy a szakoktatóknak a lehető legtöbb segítséget megadjuk, és hogy szakmai továbbképzéseket szervezzünk. És nem szakma, de nagy álom: az idén diplomázik a fiam a Testnevelési Egyetemen, és várom, hogy „kész” ember legyen.

Dr. Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora: Nyerjen Oscar-díjat a Saul fia!

Szeretném, ha Oscar-díjat nyerne a Saul fia, bízom abban, hogy jól szerepelnek a magyar sportolók az olimpián, és hogy jó meccseket játszik a válogatott a labdarúgó Eb-n. Elkészült a Nyíregyházi Egyetem intézményfejlesztési terve, ami meghatározza az előttünk álló feladatokat, kijelöli a legfontosabb irányokat. Bízom abban, hogy meg tudunk felelni azoknak ez elvárásoknak, amelyek az alkalmazott tudományok egyeteme címmel járnak, és hogy törekvéseinket azok a középiskolások is értékelik, akik hamarosan döntenek a továbbtanulásról.

Dr. Zilahi Zsolt főorvos: Teljesebbé tenni a gyógyító munkát

Az esztendők végén rendre végiggondolom, hogy a következő évben hogyan tudom még teljesebbé tenni orvosi tevékenységemet, hiszen a hozzám fordulók színvonalas ellátása kulcsfontosságú számomra. Ehhez rugalmasságra és folyamatos változtatásokra is szükség van A munka mellett a családi élet egyensúlyának megteremtése életem másik fontos területe. Gyermekeim a felnőttkor küszöbén állnak, szeretnék számukra biztonságos hátteret nyújtani első önálló próbálkozásaikhoz, és minél több örömteli közös pillanatot megélni.

Pekó László, A Megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke: Új logisztikai raktár épül fel

Kiemelkedő jelentőségű lesz 2016 a Nyírzem cégcsoport életében: az év végéig fel kell építenünk Nyíregyházán az új logisztikai raktárunkat, ahol 60–80 embernek tudunk munkát kínálni. A jelek szerint ez lesz a legnagyobb kihívás is, hiszen ahogy az egész országban, úgy megyénkben is súlyos gond a képzett munkaerő hiánya. Azt várom az új évtől, hogy a kormány legyen partner e gond kezelésében. Ebben az évben kamarai választásokat tartunk, mely elé a teljes apparátus bizakodva tekinthet az elmúlt négy évben végzett munka alapján.

Horváth Péter: Szárnyalást az új kadétokkal

Örülnék egy olyan növekedésnek, mint amilyet 2015-ben ért el a cégünk. Nyíregyháza, de az egész ország számára is nemzetközi jelentőséggel bíró esemény volt a Közép-Európai Repülő Akadémia, a Central European Flight Academy (CEFA) megszervezése és a kadétprogram elindítása. Egy teljesen új oktatási rendszert honosítottunk meg. Családi vonatkozás, hogy ennek köszönhetően a fiam is bekapcsolódott a cég ügyeinek vitelébe. Mindezek mellett azt várom, hogy a sok munka és kihívás közepette több időt tölthessen el együtt a család.

Róka Zsolt: Ne köszönjenek vissza a hibák!

Igazgatóként szeretném, hogy a temetkezési vállalat, 2016-ban kft.-ként is sikeres évet tudhasson maga mögött, amit a szolgáltatások minőségének emelésével és a temetőink magasabb színvonalú és költséghatékony működtetésével kívánok megvalósítani. Fejleszteni kívánom a szervezeten belüli személyek közötti kapcsolatokat, a kommunikációt és a tudást. Magánemberként átgondolom az elkövetett hibáimat, hogy azok ne köszönjenek vissza ismét. Bízom benne, hogy az idén több időt tudok majd fordítani a sportra is.
hirdetés