Ősszel nem haraptak a Tigrisek

A sötét mezes nyíregyháziakat rendre legyűrték az ellenfelek
A sötét mezes nyíregyháziakat rendre legyűrték az ellenfelek - © Fotó: Mán László
Nyíregyháza – A nyíregyháziak nyeretlenül zárták az alapszakaszt és Aréna Kupát szerveznek.


 Ez a szezon nem jött össze, vasárnap vereséggel zárta a kiemelt bajnokság (HFL) alapszakaszát a Nyíregyháza Tigers amerikai focicsapata. A Hanász Róbert játékosedző irányította együttes így a nagypályás pontvadászatban négy vereséggel végzett.

Több mint tízen távoztak

–Sajnos ez a nagypályás szezon nem úgy jött össze, ahogy reméltük – kezdte bajnoki összegzését Hanász Róbert. – Vérmes reményeink nem lehettek, hiszen a tavalyi, bajnokságot nyert csapatból több mint tízen távoztak különböző okok miatt. A különböző kupákon ugyan szereztünk első és második helyezéseket, ám azokon hét-hét ellen játszottunk. Az alapszakasz során a különböző elfoglaltságok miatt csak a meccseken találkozott a csapat, ez pedig kevés egy ilyen sportágnál. Ráadásul a Hurricans ellen találkozót kivéve a többi meccsünkön mindig volt egy olyan negyed, amelyen nagyon rosszul játszottunk és ez döntőnek bizonyult.

–Így aztán már nagyon vártuk, hogy vége legyen az alapszakasznak és elkezdhessük az alapozás alapozását.

– November végén egy nemzetközi Aréna kupát rendezünk a bujtosi csarnokba, amelyre meghívást küldünk szerb, román, szlovák, lengyel és magyar csapatoknak, mi pedig két együttessel szeretnénk indulni, az egyik az utánpótlás-csapatunk lesz – tért rá a tervekre Hanász Róbert. – A torna előtt és decemberben toborzót szeretnénk rendezni, hiszen továbbra is várjuk azokat, akik szeretnének amerikai focizni.

– A következő esztendőnek amerikai edzővel szeretnénk nekivágni, az Egyesült Államokban élő és dolgozó szakemberrel már felvettük a kapcsolatot, elküldtük neki a szerződéstervezetet, várjuk a visszajelzést.

KM-ML

Amerikai foci: Az HFL alapszakaszának végeredménye

1. Budapest Hurricanes 4 4 – 195–85 1.000
2. Docler Wolves 4 3 1 168–124 0.750
3. Győr Sharks 4 2 2 132–124 0.500
4. Újbuda Rebels 4 1 3 124–182 0.250
5. Nyíregyháza Tigers 4 – 4 88–192 0.000
A döntőt október végén a Hurricanes és a Wolves játszhatja a BVSC stadionjában.
hirdetés