Összemérték főzőtudományukat a rendvédelmi nyugdíjasok

Összemérték főzőtudományukat a rendvédelmi nyugdíjasok
Nyírbátor – A hagyományokat folytatva, ezúttal is hangulatos főzőversenyen mérték össze szakácstudományukat a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségéhez tartozó régiós egyesületek, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület szervezésében. A vendéglátó csapat férfi tagjai már korán reggel állították a sátrakat, hordták ki a klubhelyiségből az asztalokat, székeket, vágták a fát, hogy a verseny zökkenőmentesen elkezdődhessen.


A fegyveres és rendvédelmi nyugdíjas egyesületek mintegy 25 fős érdeklődő delegációja a főzés időtartama alatt Fábián Károly tagtársunk vezetésével várostörténeti sétán vett részt, melynek keretében megtekintették a minorita- és református templomokat, a várkastélyt a panoptikummal és a várostörténeti sétányt. Minden helyszínen színvonalas ismertetéseket hallgattak meg a Báthory-dinasztiáról, valamint a megtekintett objektumok történelmi-, művészettörténeti aspektusairól.
A főzőversenyen az egyenlő arányban kiosztott nyersanyagokból babgulyást kellett remekelni a csapatoknak. A Rácz Mihály nyugállományú ezredes, régiós elnök vezette zsűri alapos mérlegelés után a nyíregyházi Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubnak ítélte oda az első díjat, míg az ezüstérem a debreceni Bocskai István Bajtársi Egyesületet illette meg, megelőzve a nyíregyházi Nyíri Honvéd Bajtársi Egyesület csapatát. Méltán jutott ki az elismerő szavakból a kazincbarcikai Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület, a nyíregyházi Szabolcs Honvéd Hagyományőrző Bajtársi Egyesület, valamint a nyírbátori Határőr Nyugdíjas Egyesület csapatainak.

A kölcsönös kóstolgatással és kötetlen beszélgetéssel záruló összejövetel maradandó élményt nyújtott a száz főnél is népesebb résztvevőnek.

– Vincze IStván –
hirdetés