Sport

2017.01.19. 16:18

Beleszippantottak a felsőházi levegőbe

Szombathely - A húsz csapatos torna nyolcadik helyén zárt a játékvezetői válogatott.

Szombathely - A húsz csapatos torna nyolcadik helyén zárt a játékvezetői válogatott.

Az idő múlását tökéletesen példázza a Sípmesterek Fesztiválja, amit nemrég keltettek életre, és az idén immár a tizenkettedik tornát rendezték meg Szombathelyen. Minden évben más megye ad otthont a labdarúgó játékvezetők kispályás megmérettetésének. Két ízben már Szabolcs-Szatmár-Bereg is volt házigazda, ezúttal Vas vonzotta mágnesként a küldöttségeket. Közel háromszázan köszönthették ismerősként egymást, és ápolták a sportbaráti kapcsolatokat, miközben korántsem másodlagosan a labdát is bűvölték az impozáns Savaria Arénában.

– Jó lett volna győzelemmel bemutatkozni, amire volt esélyünk, de a húsz perces meccs hajrában Jász-Nagykun-Szolnok együttese egyenlített – kezdte élménybeszámolóját Takács János csapatvezető. – Ahhoz, hogy éljenek a továbbjutási reményeink, mindenképpen nyernünk kellett Zalával szemben, ami sikerült is. Utána a későbbi döntős Békés ellen úgyszintén kétgólos mérkőzést játszottunk, csak ezúttal nem adtunk, hanem kaptunk. Az utolsó csoporttalálkozó a végletekig fordulatos volt, és az esélyesebb Pest ellen az utolsó másodpercben lőtt találattal 3-2-re győztünk, így a nyolc közé kerültünk. Az előző évi tizenkilencedik hely után ez előrelépés.

Az esti vacsoránál többek között jelen volt Puhl Sándor és Hanacsek Attila, az MLSZ JB két alelnöke, valamint köszöntötte a jelenlévőket Király Gábor, a magyar válogatott nemrég visszavonult kapusa, a Haladás játékosa.

A szabolcs-szatmár-beregiek tisztában voltak azzal, hogy a felsőházban nem lehetnek illúzióik. Bács-Kiskuntól és Hajdú-Bihartól is 2-0-ra kaptak ki, és sokáig úgy tűnt, hogy hasonlóan végeznek Somoggyal szemben, ám a legvégén szépítettek, és a nyolcadik helyen zártak. Jövőre Pécs várja a játékvezetői válogatottakat. Baranyának adott a minta: ezúttal nem csak megrendezték, hanem meg is nyerték a tornát. Vas-akarattal.

- KM -


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezető bizottság csapatának eredményei:

Csoportmérkőzések:

– Jász-Nagykun-Szolnok 1-1, gól: Knobloch

– Zala 2-0, gól: Sándor Cs., Knobloch

– Békés 0-2

– Pest 3-2, gól: Takács A., Valu, Pethő

Negyeddöntő:

– Bács-Kiskun 0-2

Az 5-8. helyért:

– Hajdú-Bihar 0-2

A 7. helyért:

– Somogy 1-2, gól: Hegedüs Cs.

Végeredmény:

1. Vas, 2. Békés, 3. Heves, ...8. Szabolcs-Szatmár-Bereg

A csapat tagjai: Takács Ákos, L. Tóth Lajos (kapusok), Goneth Béla, Hegedüs Csaba, Knobloch Sándor, Losonczki Flórián, Paráda Róbert, Pethő Péter, Sándor Csaba, Szilágyi Norbert, Takács Attila, Valu Tibor (mezőnyjátékosok), dr. Jekő József, Szlomoniczki István, Takács János (csapatvezetők).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!