Összpontosításban kell fejlődniük a bátoriaknak

Reznek Donáték (labdával) az előző szezonban mindkétszer kikaptak a Füzesgyarmattól
Reznek Donáték (labdával) az előző szezonban mindkétszer kikaptak a Füzesgyarmattól - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Szilágyi Krisztián látja a javítanivalót, de elégedett az első meccsel.

Az NB III. Keleti-csoportjának első fordulójában a Nyírbátor korán hátrányban került Füzesgyarmaton, ám a második félidőben egyenlített, ezzel pontot csent idegenből.

– Jól kezdtük a mérkőzést, már az elején volt két veszélyes helyzetünk, majd váratlanul szerzett vezetést a Gyarmat – mondta a vasárnapi meccsről Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor vezetőedzője. – A kapott gól nagyon megfogott bennünket, kicsit szétesett a védekezésünk, a párharcokban is gyengék voltunk ekkor. Ebben az időszakban Vasas Gerinek nagy bravúrokat kellett bemutatnia.

Mentálisan rendben voltak

– A második félidőben nagyot küzdöttünk, be tudtuk szorítani az ellenfelünket, ez egy idő után góllá is érett – folytatta a tréner. – A második félidei játékra lehet építeni. Úgy érzem, a nagy akaratnak köszönhetően megérdemelten szereztünk pontot. Ami külön öröm, hogy a hajrában mentálisan és fizikailag is rendben voltunk. Összességében elégedett vagyok tehát, de a későbbiekben nagyobb összpontosításra lesz szükség kapott gól után.

Tétmeccsen most debütált

A Nyíregyháza Spartacushoz távozó korábbi vezetőedző, Ambrusz Árpád helyét ­átvevő szakember számára külön jelentőséggel bírt a mérkőzés, hiszen tétmeccsen most debütált a Nyírbátor kispadján.

– Nagyon vártam az első meccset – mondta lelkesen Szilágyi Krisztián. – Izgatott voltam a rajt miatt, ilyenkor persze mindenki izgul, de jól éreztem magam a pálya mellett, élveztem a helyzetet.

MK
hirdetés