Össztársadalmi érdek a közösségi program sikere

Az alpolgármester csocsózott is
Az alpolgármester csocsózott is - © Fotók: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A közösségi program öt éven át segíti a szegregátumban élőket.

Amíg a gyerekek csocsóztak, lufikarddal játszottak és festettek, a felnőttek egészségügyi szűréseken vettek részt vagy azoknak a támogatói csoportoknak a tagjaival beszélgettek, akikkel a mindennapokban hivatalos ügyekben rendszeresen találkoznak. Az egyházak, a szociális intézmények, a gyermekjóléti szolgálat, a rendőrség és az önkormányzat képviselőivel is találkozhattak annak a programnak a részeként, amely a Közösen a kiútért nevet viseli és ami öt éven át segíti a szegregátumban élőket. A projekt keretében a Periféria Egyesület közösségi napot szervezett: kedden a Keleti lakótelepen, szerdán pedig a Huszár-telepen várták programokkal a településrész lakóit.

Jászai Menyhértet, a megyeszékhely alpolgármesterét a csocsóasztal mellett találtuk – amit lehetett, kipróbált, minden asztalhoz odament, mindenkivel beszélgetett, mert mint mondta, fontosak a visszajelzések, szeretnék tudni, hogy milyennek tartják a programot azok, akiknek szervezik.

Pozitív példák kellenek

– Ahhoz, hogy az említett városrészekben élők előreléphessenek a lakhatás, az oktatás és a foglalkoztatás terén, segítenünk kell nekik. Ezt szolgálja többek között ez a közösségi program, amit partnerségben szervezünk meg azokkal, akikkel egyébként a városházán rendszeresen találkozunk, hogy kitaláljuk, miként lendíthetnénk előre az itt élők helyzetét, de teljesen más úgy beszélgetni, hogy azok is jelen vannak, akikért dolgozunk. Azt tapasztalom, hogy ők is keresik a kiutat, mindent megtesznek az együttműködés érdekében és örömmel állnak e kezdeményezés mellé. Össz­társadalmi érdek, hogy ez sikerre vezessen, de ezt csak pozitív példákkal lehet megvalósítani – olyanokkal, mint ez a program – tette hozzá az alpolgármester.

KM
hirdetés