PR cikk

2019.06.21. 08:41

A peptidek szerepe az egészséges bőr és fiatalos külső megőrzésében

A peptid az anti-aging, ránctalanító kozmetikumok legfőbb hatóanyaga. A peptidek olyan aminosavak, amelyek adott sorrendben kapcsolódnak egymáshoz.

Az aminosavak létfontosságú építő elemeink. Amikor az öregedési folyamatban a különféle szervek és rendszerek viszonylatában eltérések, szabálytalanságok alakulnak ki, a peptidek olyankor fejtik ki jótékony hatásukat azáltal, hogy beavatkoznak a hibás sejtműködésbe. Építőanyagot szállítanak ugyanis a hibás sejtek részére, és megváltoztatják a normálistól eltérő funkciókat.

A peptidek bármilyen életkorban bátran alkalmazhatóak, elsősorban az anyagcsere folyamatok szinten tartása érdekében, betegségek megelőzéséhez és gyógyításához, műtétet követő rehabilitáció során, valamint abban az esetben, ha az öregedés folyamatát szeretnénk lelassítani.

Peptidek a szépségiparban

A kozmetikumokban található peptidek elsődleges funkciója a bőr kollagén termelésének fokozása. A peptideknek hála elindul sejtszinten az aktív fehérjeszintézis, javul az anyagcsere folyamat, ezáltal megújulnak a szervek és szövetek. Vagyis a peptidek rendszeres használata jelentős mértékben lassítja az öregedés folyamatát.

Szerteágazó funkciókkal rendelkeznek, ebből hármat érdemes igazán kiemelni. Eszerint beszélhetünk biomimetikus, hírvivő és szállító peptidekről.

Biomimetikus peptid (pl. Argirelin)

Főként ránctalanításra alkalmazzák. Működési elve, hogy a bőrbe kerülve ellazítja a mimikai izmokat, megakadályozza az ingerület átvitelt. Hatása néhány napon keresztül is kitart. Több hétig tartó alkalmazása esetén akár már 17%-os eredménnyel képes a ráncok korrigálására.

Hírvivő peptid (pl. Matrixyl)

Neuro peptid néven is ismertek, elsődleges funkciójuk az információközvetítés a sejtek felé. A peptidek keletkezésekor bőrünk kollagéntermelő hatás alá kerül, elhitetik ugyanis a szervezetünkkel, hogy ez az anyag már lebomlott, így ismételt termelésre ösztönzi a fibroblaszt sejteket.

Szállító peptid

Feladatuk az ásványi anyagok keringetése, támogatva ezzel az egészséges sejtosztódást.

Kiváló választás lehet a Szépségbolt.net kínálatában is megtalálható Kleanthous bőrápolási termékcsaládba tartozó Kleanthous 24/7 Kollagén Szérum, amely kollagénépítő hatása mellett javítja a vérellátást is.

Alkalmazásuk

Mivel ezek általában vizes vagy gél alapú készítmények, így szérum helyett vagy azok alá szokták felkenni. Ajánlott a réteges alkalmazása, illetve nyugodtan lehet egyszerre többfélét is használni.

A peptideket a bőrünkre felkenve valójában átverjük a szervezetünket és kollagén termelésére ösztönözzük. Ezzel pedig bőrünk feszesebbé válik, valamint a ráncok is kisimulnak.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában