Őszinte foci, igazságtalan végkifejlet

Őszinte foci, igazságtalan végkifejlet
Őszinte foci, igazságtalan végkifejlet
Kisvárda – A Kisvárda klubtörténeti évet zárt, de a szezon zárására elfáradt és visszaesett az NB II-ben újonc csapat.

A hatodik játéknap után még az ötödik helyen állt, a tavaszról előrehozott fordulót követően pedig a 14., már kiesést jelentő pozícióba esett vissza a Kisvárda, amely 35 év eltelte után szerepel újra a második vonalban. Reális-e a két végletet jelentő helyezés, egyáltalán hol van a helye az újoncnak az átszervezett NB II-ben?

– A csapat erősségét a keret erőssége határozza meg a bajnoki sorozatban, ez újra beigazolódott – kezdte az ősz, de inkább évértékelését Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Három fronton kellett helytállnunk, közben őszinte futballra törekedtünk, emiatt olykor nemcsak a bajnokságban, hanem többször a Magyar- és a Ligakupában is a legjobbnak vélt csapatunkkal szerepeltünk, és ez a végére, amikor elfogytunk és kulcsemberek elfáradtak, éreztette hatását. A csapat és a mezőny erősségét megismerve a tizedik-tizenkettedik hely a realitás, ennek abszolválására törekszünk a tavaszi szezonban. Egy-egy mérkőzésre sokkal könnyebb felkészülni, bárkivel fel is tudjuk venni a kesztyűt, de a folyamatosság miatt elengedhetetlen, hogy a kispadon is egyenértékű játékosok várjanak bevetésre. Nálunk ezzel volt a legnagyobb probléma, elsősorban azért, mert lehetőséget kívántunk adni az NB III-as bajnokcsapat tagjainak, és ez több helyet is lekötött a keretben.

(A kisvárdai csapat őszi szezonjáról szóló összeállításunkat és a statisztikákat a Kelet-Magyarország 2013. december 18-i számában találja.)
hirdetés