Őszköszöntő Oroson

Őszköszöntő Oroson
Az orosi Herman Ottó Tagiskola udvarán gyönyörű napsütésben szeptember 25-én szombaton 11 és 23 óra között a régi falubulik és falufesztivál hagyományait őrizve jól szervezett, a városrész apraját, nagyját megmozgató programon vehettek részt az érdeklődő orosiak és a városból idelátogatók.

Előző nap a szervező pedagógusok végighintóztak a település utcáin, és hangosbemondóval invitálták az itt élőket a másnapi eseményre. Másnap a reggeli hintós zenés ébresztés ebben az évben sem maradhatott el, ami szintén évtizedes múltra tekint vissza.

11 órára az iskola fái alatt felsorakoztak a szülők és baráti társaságok sátrai, ahol a „Főzzünk saját és mások örömére!” című programra jelentkezve, előkészítették bográcsaikat a főzni tudó és szerető helybeliek.

A nap kísérő rendezvényein (arcfestés, aszfaltrajz verseny, falmászás, rekesztorony építés, íjászat, kutyasimogatás) is sok érdeklődő vett részt. A gyerekek nagy örömére az ugráló vár egész nap folyamán ingyenes rendelkezésükre állt.

Politikusok is jelen voltak

A rendezvény egy hangulatos felvonulással kezdődött, ahol veterán autósok, motorosok, kerékpárosok, mazsorettek és a fúvós zenekar zenészeihez csatlakoztak a helyi iskolások és a sétát kedvelő gyalogosok. A felvonulás végállomásán, az iskola udvarán a fúvós zenekar bemutatója után Czomba György, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A programot megtisztelte jelenlétével Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Nagy László alpolgármester, Dr. Kovács Ferenc, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők és Oros önkormányzati képviselője, Dr. Tirpák György.

A Nefelejcs Óvoda lelkes ovisai pomponos zenés bemutatkozása és kis néptáncosai nagy sikert arattak. Kovács Viktória gyerekeknek szóló zenés műsorába szívesen bekapcsolódtak a városrész kicsinyei, akik a népszerű dallamokat együtt énekelték a művésznővel, és több játék is színesítette a zenés produkciót. A Hang-Szín Tanoda zenés-táncos műsora a „Hotel Mentol” retro világot varázsolt a színpadra, ahol a múlt század ismert melódiáit énekelhette a közönség a fiatal tehetségekkel együtt.

Visszatapsolták a produkciót

A házigazda iskola első osztályosai is felléptek. A Kutyabajnok kutyaiskola négylábú kedvenceit is nagy érdeklődés fogadta. Minden korosztály képviseltette magát a nap folyamán. A Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület táncosainak műsorát is nagy tapssal jutalmazta a hálás közönség. A program színfoltja mégis a helyi pedagógusok meglepetés műsora volt, ahol a népszerű „Postakocsit” énekelték az iskola énekkarosai és tanárai, amit a fiatal kollégák hangulatos tánca színesített.

Ez a műsorszám annyira megnyerte a közönség tetszését, hogy visszatapsolták a produkciót.

A tombolán közel 100 szponzor értékes felajánlásai és ajándékai kerültek sorsolásra. A programot egy élő zenés, szabadtéri táncos vigasság zárta, ahol önfeledten ropták valamennyien.

Sasváriné Juhász Enikő
hirdetés