Osztálytársak szép érmei

Jakabné Keul Andrea testnevelő és Medve Róbert igazgató között Szentpáli Marcell (balra) és Lengyel Áron meggyőződhetett érme valódiságáról
Jakabné Keul Andrea testnevelő és Medve Róbert igazgató között Szentpáli Marcell (balra) és Lengyel Áron meggyőződhetett érme valódiságáról
Nyíregyháza – A nyíregyházi Zelk-iskola hatodikosai a diákolimpiákon remekeltek.

Egyazon hétvégén rendezték az úszók és a tollaslabdázók országos diákolimpiai döntőjét, amelyekben érdekelt volt a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Angol-Német Kéttannyelvű Iskola két hatodik osztályos diákja is, Lengyel Áron és Szentpáli Marcell. A két sportoló azonkívül, hogy nem sporttagozatos iskola tanulójaként űzi kedvenc sportágát, korosztályos válogatottak és számos országos és nemzetközi versenytapasztalattal is rendelkeznek.

Az idei tanévben Hódmezővásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont az ország legjobb diákúszói versenyének, amelyen Áron, kedvenc számában, 100 méter pillangón a harmadik helyet szerezte meg. A 4×50 méteres gyorsúszó csapat tagjaként is indult, és ott egyéni legjobbját úszva aranyéremhez segítette a kvartettet.

Ezzel egyidőben, több száz diák ütötte a „tollast” a kiskunfélegyházi sportcsarnokban. A háromnapos maratoni verseny középső és utolsó napján az A kategóriás, vagyis egyesületi igazolással rendelkező versenyzőké volt a főszerep. Marci, korosztályának fiataljaként, egészen a döntőig menetelt, ahol végül ezüstéremmel zárt.
Medve Róbert a tagintézmény igazgatója és Jakabné Keul Andrea a két fiatal sportoló testnevelője büszkék diákjaikra és segítik őket, hogy további szép eredményeket érjenek el a jövőben.
hirdetés