Osztályváltás után is rangadó a bátori

By Bodnár Tibor
Labdarúgó NB III
Labdarúgó NB III
Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A szabolcsi újoncok a jobb helyezésekért vannak versenyben, Ádámszki Róbert számára emlékezetes lehet a születésnap Kemecsén.

Úgy alakult a sorsolás, hogy a 12. fordulóban valamennyi mérkőzést szombaton rendezik meg, és mivel csak két megyei rangadó szerepel a programban, ezért mind a nyolc összecsapáson lesz szabolcsi érintettség.

Nemcsak ezért, hanem a pillanatnyi forma és a két város klubjai közötti presztízs miatt is a Nyírbátor–Várda SE mérkőzés kívánkozik az élre. A kisvárdaiak megnyugodhattak, hiszen végérvényesen a nevük mellé került az első fokon már korábban megítélt ibrányi három pont, így olyan pozícióból, a hatodik helyről várják a listavezető elleni mérkőzést, amely valóban rangadóvá emeli az összecsapást. Tavaly a megyei I. osztályban futottak versenyt a felek, most csak a bátoriak számára tét az elsőség megőrzése, de egyszerre több sorozat is megszakadhat. Az éllovas ugyanis 517 perce nem kapott gólt, a Várda pedig – legalábbis a pályán – idegenben még nem szerzett győzelmet. Tizenegy eddigi fellépéséből csak kettőt nem nyert meg az NYFC, hazai pályán csak a Tiszalök ellen botlott kisebbet (1–1), összesített otthoni gólkülönbsége egészen imponáló: 13–1.

Két rossz passzban lévő csapat találkozik Tuzséron, a létavértesi mérkőzés résztvevőire viszont nem illik ez a jelző. Igaz ugyan, hogy a hajdúságiak utóbbi négy meccsükből csak egyet nyertek meg, de otthonukban senki, így a jóval várakozás felett teljesítő Tiszakanyár sem mehet biztosra. A Tiszalöktől bravúrra lesz szükség, hogy folytassa hazai menetelését, a Kemecse pedig a szakmai munkát is irányító Ádámszki Róbert vezérletével másodszor is hazai pályán lép fel. Egy esetleges győzelemmel pedig a pénteken negyvenedik születésnapját ünneplő mesterük kedvébe is járhatnak a társak, persze az ünnepi sikerért maga az érintett is sokat tehet a pályán.

A Cigánd készen áll arra, hogy a rangadókat játszó riválisai esetleges botlását kihasználva az élre ugorjon, ebben a legutóbb nyolc góltól önbizalommal felvértezett Baktalórántháza akadályozhatja meg a borsodiakat. Két olyan mérkőzés maradt még ki a sorból, amelyek alsóházi helyezésekről döntenek: az Ibrány Debrecenben folytathatja a felzárkózást, Kótajban pedig abban reménykednek, hogy három vereséget követően a sereghajtó otthonában már sikerélmény éri a csapatot.

12. forduló (kezdés: szombat, 13.30): szakvezetői várakozások

Nyírbátor (1.)–Várda SE (6.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Ismét háromesélyes mérkőzés vár ránk, amelyen a szerdai fegyelmi döntést követően már a legtöbb gólt elérő Kisvárdát fogadjuk. Mindkét gárda alaposan átalakult a nyáron és az eddigi eredményeik már régen bizonyították a magasabb osztályra való érettségüket. A hetek óta jó teljesítményt nyújtó és a támadófocit bátran felvállaló újoncok összecsapásán döntőnek bizonyulhat a mentális felkészültség. Szombaton az átlagtól jóval több nézőre, taktikus, küzdelmes mérkőzésre számítok, amelyen sikerorientáltságunkat megtartva és természetesen a hazai veretlenségünket megőrizve szeretnénk tovább folytatni eddigi jó szereplésünket a remek szurkolótáborral érkező vendégekkel szemben.

Révész Attila, kisvárdai edző: – A bajnokságban mi szereztük a legtöbb gólt, a bátoriak kapták viszont a legkevesebbet. Ezen kívül még nagyon kiegyensúlyozottan is teljesítenek a hazaiak, ugyanakkor a mi játékunk is az utóbbi időben már előrehaladottabb, emiatt reménykedhetünk a jobb idegenbeli szereplésben. Úgy érzem, látványos mérkőzést tekinthetnek meg a kilátogató nézők.

Tuzsér (15.)–Nagyecsed (10.)

Szabó István, tuzséri edző: – Óriási pofont kaptunk az elmúlt mérkőzésen, amelyen több kulcsjátékosom csődöt mondott mentálisan és játékban is. A futballisták hosszabb pihenőt kaptak a megszokottnál, így mindenkinek volt ideje átgondolni és értékelni a történteket. Egy pozitívuma mindenféleképp volt a baktai mérkőzésnek számunkra, láthattuk, hogy néha a fiatal játékos is lehet „példakép” az „idősek” számára. A hátralévő négy őszi mérkőzésen becsülettel szeretnénk helytállni.

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Kíváncsian várom a mérkőzést.

Tiszalök (12.)–Hajdúszoboszló (5.)

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – Ismét nehéz feladatunk lesz hétvégén, hiszen erős csapat látogatunk hozzánk, amellyel nem lesz könnyű dolgunk, hogy begyűjtsük a három pontot. Hullámzó szereplésünket nézve ismét jó eredményre számítunk, és reméljük, nem a papírforma fog érvényesülni. Ha azt játszunk, amit tudunk, akkor ellenfelünk fölé kerekedhetünk.

Kemecse (7.)–Hajdúböszörmény (8.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Hazai pályán csak a győzelem elfogadható a számunkra, amiért a csapat mindent meg is fog tenni a Hajdúböszörmény elleni mérkőzésen.

Létavértes (4.)–Tiszakanyár (2.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Kevesen gondolták volna a bajnokság előtt, hogy az őszi szezon hajrájában ez a két csapat rangadót fog egymással játszani. Mindkét gárda kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt a bajnokságban, úgy gondolom, hogy a türelem illetve a helyzetkihasználás fog dönteni a szombati mérkőzésen.

Cigánd (3.)–Baktalórántháza (9.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – Nagyon elszántan készül a csapat a hétvégi mérkőzésre. Tisztában vagyunk, hogy kihez megyünk, tartunk is tőle, de felkészültünk az ellenfél játékából, és pontért, pontokért megyünk, amit csak taktikus, érett játékkal sikerülhet elérni. A múlt heti mérkőzés kellő önbizalmat adott ahhoz, hogy optimistán várjuk az újabb fellépést.

Sárospatak (16.)–Kótaj (13.)

Csoma Dezső, kótaji edző: – Az biztos, hogy úgy fogjuk tudni hozni a három pontot, ha vért izzadunk érte. A legutóbbi három meccsünket elvesztettük, legutóbb Tiszalökön szereztünk pontot, és úgy érzem, idegenben mintha jobban a menne a csapatnak. Ebben bízhatunk most is. Szobonya Péter munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzik, Mándi Attila viszont teljes intenzitással edz.

Debreceni EAC (11.)–Ibrány (14.)

Kovács János, ibrányi edző: – Rossz hazai sorozatunk a Létavértes ellen részben megszakadt, hiszen győzni még nem tudtunk, de legalább nem vesztesen jöttünk le a pályáról. Azt reméljük, hogy a további felzárkózás reményében az őszi zárásig tovább csipegetjük a pontokat, és ez már a DEAC elleni mérkőzésre is vonatkozik.

– Bodnár Tibor –
hirdetés