Sport

2015.06.24. 10:14

Dzsudzsák is büszke lehet rájuk

Nyírlugos - Mivel a nyírlugosi fiatalok nem mutatnak érdeklődés, ificsapat híján a „nagyok” sem léphetnek feljebb.

Nyírlugos - Mivel a nyírlugosi fiatalok nem mutatnak érdeklődés, ificsapat híján a „nagyok” sem léphetnek feljebb.

Erre Dzsudzsák Balázs is büszke lehet. Nyírlugos leghíresebb szülőtte, a válogatott futballista elégedetten csettinthet a megyei harmadosztályú csapat alakítása láttán. A gólokat zsákszámra ontó – az ellenfeleknek százötvenhárom „dugót” hintő, aminek a riválisok nyomába sem értek – legénység úgy begyűjtötte a bajnoki címet a Nyírség-csoportban, hogy istenigazából egy percig sem volt kérdéses a siker.

– Egyszerű ez, nem kell túlragozni: több olyan képességű labdarúgó szerepel nálunk, aki magasabb osztályban is megállná a helyét – zárta rövidre a gárda diadalmas menetelésének hátterét firtató felvetést ifj. Kavalecz Béla, a Nyírlugos edzője. – Ők képesek meccsek egész sorát eldönteni, ami meghatározó jelentőséggel bír. Mindemellett egyben van csapat, amely látványos futballra törekedett, nem utolsósorban azért, hogy a szurkolókat visszacsalogassa a pályára. Úgy néz ki, ez megvalósult. Egyre többen jártak a meccseinkre, elvégre ki ne szeretne sok gólt látni. Abból pedig nem volt hiány.

- Már most mondhatom, a keret gerince marad, és mert hasonlóan módon kívánjuk folytatni, olyan játékosokat próbálunk igazolni, aki ezt a törekvést tovább erősítik.

Nos, a lugosiak télen jó előre jelezték, hogy aligha élnek a feljutás lehetőségével. Azóta az égvilágon semmit nem javult a szituáció, úgyhogy...

– Eldőlt, hogy, maradunk a harmadosztályban – közölte a tréner. – Sajnos, a helyi fiatalok továbbra sem mutatnak halovány érdeklődést sem a futball iránt, puskával pedig mégsem kényszeríthetünk őket... Ifjúsági csapat nélkül viszont nem lehet belevágni a megye kettőbe, azt végképp szeretnénk elkerülni, hogy pontlevonásokkal szétzilálják a „nagyokat”. Ez van...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!