Osztrák siker a budapesti díjugrató Grand Prix-n

Akt.:
Budapest, 2018. augusztus 10. A győztes osztrák Max Kühner lova, Cielito Lindo 2 nyergében az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató verseny Nagydíjának az átadóján a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 10-én.
Budapest, 2018. augusztus 10. A győztes osztrák Max Kühner lova, Cielito Lindo 2 nyergében az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató verseny Nagydíjának az átadóján a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 10-én. - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest – Az osztrák Max Kühner nyerte az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató viadal pénteki Grand Prix-versenyét.

A felújított Nemzeti Lovardában a második nap versenyszámai közül kiemelkedett a 100 ezer euró összdíjazású Nagydíj, amelynek 160 centis akadályaiból álló pályáját nyolcan teljesítették hibátlanul az ötven nevező közül.

Az ezt követő összevetésben egyetlen magyar, Krucsó Szabolcs volt érdekelt, aki Chacco Blue II-vel a csütörtöki nyitónapon is remekelt, akkor harmadik lett. A magyar válogatott lovas ezúttal is kétszer lovagolt hibátlanul. Erre pénteken mindössze öten voltak képesek, közülük övé volt a harmadik legjobb idő. A győzelmet Cielito Lindo 2 nyergében az a Kühner szerezte meg, aki az összevetésben 40.07 másodperc alatt teljesítette a rövidített pályát, mögötte az olasz Emanuele Gaudiano lett a második 40.32-vel, míg Krucsó 42.11 másodperc alatt ért célba.

A többi magyar közül Szász Sándor öt hibaponttal 22., Kövy András hattal 25., a csütörtökön győztes ifj. Szabó Gábor nyolccal 26. lett.

A győztes 25, a második 20, míg a harmadik 15 ezer euróval gazdagodott.

A négynapos rendezvény legfőbb eseménye a nyolc csapatot felvonultató Nemzetek Díja lesz vasárnap 13 órától.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés