Öt évforduló, egy konferencia

A tudományos ülés egy pillanata
A tudományos ülés egy pillanata - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A gyermekpszichiátriai ellátás fejlesztése a gyermekosztály következő fontos feladata.

– Most azon dolgozunk, hogy a jelenleg is, de a jövőben talán még nagyobb gondot jelentő gyermekpszichiátriai szakellátást fejlesszük. Ennek keretében lesz egy teljesen új járó- és egy fekvőbeteg-ellátó része az osztálynak. Ez az elkövetkezendő egy-két év programja – tudtuk meg a tervekről dr. Dicső Ferenctől.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága Északkelet-Magyarországi Területi Szervezetének kétnapos tudományos ülésén négy témakörben vitatták meg a térség gyermekorvosai és szakdolgozói a feladatokat, eredményeket.

Tovább csökkenteni

A társaság elnöke, dr. Balla György a csecsemőhalálozásról tartott előadást.

– Ha a nyíregyházi gyermek­osztály kilencvenedik évfordulója apropóján nézzük a számokat, akkor elmondhatjuk, hogy az induláskor ezer újszülöttből még száz, ma pedig kevesebb mint négy hal meg, ami továbbra is sok – nekünk az a feladatunk, hogy a számot még tovább csökkentsük.

A legfontosabbnak azt nevezte a professzor, hogy a koraszülések számát vissza tudják szorítani. – Minden tizedik gyermek koraszülött. Elérni, hogy kevesebben szülessenek idő előtt nemcsak a gyermekorvos-társadalom és a nővérek feladata, hanem a szülész kollégáké és családoké is.

KM-BM
hirdetés